17. jun
SCANPIX LARS HEDELIN
 
«match- hjälte»
Marius Holtet scoret sine to første seriemål for Färjestad da HV71 ble slått 4-2 tirsdag. Det tok ti kamper, men så senket han de svenske mesterne.

Publisert: 16.okt.2008 06:11
Oppdatert: -
HAMAR: - Jeg synes ikke jeg har gjort noen dårlig seriestart i Sverige, selv om poengene har uteblitt. Det har vel gått litt opp og ned for hele laget så langt. Det er et litt annerledes spill her, ikke så rett på mål. Istiden har variert litt også, og jeg har vel ikke skapt så mye i kampene som jeg har ønsket, sier Marius Holtet til Färjestads hjemmeside etter kampen.
Fullførte Bastiansen
Etter ni målløse matcher for Karlstad-laget satte han inn to mål tirsdag, og ble matchens profil for andre gang denne sesongen.

Det første målet var nesten ferdigscoret av rekkekamerat Anders Bastiansen, men HV71-låste kølla hans, og Marius Holtet fikk pirket inn pucken før den ble klarert, og fullført Bastiansens jobb.
- Rekka med Holtet, Bastiansen og Martin Johansson gjorde en kjempejobb på isen, sa Färjestads trener Per-Erik Johnsson.

Lærebok-scoring
I andre periode, på stillingen 1-1, kom han rett fra innbytterboksen og fri med en av Sveriges beste målvakter, Stefan Liv.

Da fikk Holtet vist at han er mer enn en grovjobber:
«Fri på venstrekanten hengte han opp pucken i den fjerde nettmasken fra toppen i Livs hanskekryss, en klinisk avslutning fra hockeyens lærebok på hvordan man gjør et perfekt mål».
Fire minutter før slutt fikk Holtet sjansen til å avgjøre, men for nesten åpent mål misset han.
- Jeg hadde lite tid, og sto bak mål med kroppen, så jeg skjøt bare, og misset så vidt, forklarer Holtet.

Ut til fansen
Han ble uansett matchhjälte i Karlstad, og fikk ta turen til Fancorner etter seieren, der alle som får tittelen får møte fansen og skrive autografer.

- Det er morsomt for ungene. Jeg husker jo selv hvordan det var å stå der da jeg var liten, og fikk treffe spillerne hjemme i Norge, fastslår Marius Holtet.
Kanskje noe for Storhamar å sette system i OL-Amfi'n…
PS! Mads Hansens Brynäs leder Elitserien med 24 poeng, ti poeng foran Linköping, mens Färjestad er nummer fire, fem poeng bak etter 11 serierunder.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke