15. jun
 
Poengtrekk for tre eliteserieklubber

Publisert: 03.feb.2009 05:41
Oppdatert: -
OSLO: Comet og Furuset er fratrukket 10 poeng i årets eliteserie i ishockey, og Stjernen er fratrukket 15 poeng.

Det ble konklusjonen etter at styret i Norges Ishockeyforbund (NIHF) mandag behandlet klubblisensutvalgets innstilling med hensyn til økonomien i de tre klubbene. I en pressemelding sendt ut mandag kveld heter det blant annet:
* Rapportering har vært sen og mangelfull også etter flere oppfølgingsrunder.
* Dokumentasjonen som ble lagt fram som grunnlag for opprinnelig lisensbehandling viser seg ikke å ha vært fullstendig.
* Det knytter seg stadig usikkerhet til de foreliggende tall.
* Det er generelt utvist mangel på økonomisk styring.
Styret i NIHF sier at det er iverksatt tiltak i klubbene Comet og Furuset som gjør at klubbenes egenkapital ikke påvirkes ytterligere i negativ retning. I pressmeldingen til styret i NIHFs heter det at «Dersom deres prognose stemmer vil de ikke forverre situasjonen og ikke påføre kreditorene større tap».
Styret er mer kritisk til Stjernens økonomistyring. «Styret vurderer derfor Stjernens situasjon som mer alvorlig enn Comet og Furuset, og det forklarer forskjellen på sanksjonen».
Styret i NIHF vil ikke frata noen av klubbene lisensen på nåværende tidspunkt. Sanksjonene kan ankes til NIHFs appellutvalg.
Comet og Furuset ligger fortapt nederst på tabellen og begge må uansett spille kvalifisering for å få til å spille i neste sesongs eliteserie i ishockey. Stjernens poengtrekk fører klubben fra 4.-plass og ned til 6.-plass på tabellen. (©NTB)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke