17. jun
LIKER DRAGONS: Espen Shampo Knutsen liker å møte Storhamar på isen. Han håper å vinne på laginnsatsen.
 
Shampo mener Storhamar kan overraske i semifinalen
Vålerenga-treneren regner med å få det tøft mot Storhamar.

Publisert: 18.mar.2014 06:14
Oppdatert: 31.mar.2014 18:44

HAMAR (HA.no): På bakgrunn av sine 26 norgesmesterskap og 28 seriemesterskap siden 1960, og ikke minst seriemesterskapet i inneværende sesong, mener flere at Oslo-laget stiller som klar favoritt også til NM-tittelen.

Det ville også være en flott jubileumsgave til seg sjøl i klubbens 100. år. Men Vålerenga-treneren tar ikke finalebilletten for gitt.

- Vi er ydmyke

- Vi er ydmyke overfor det Storhamar representerer og har representert i norsk hockey så langt. Vi vet de har et godt lag når alle er skadefrie.

- Vi vet at de har spillere som alene kan avgjøre kamper og at det ikke blir noen walkover for oss i semifinalen med Hamar-laget som motstander, sier Espen Shampo Knutsen, og viser til rent sportslige kriterier for hvorfor valget ble som det ble.

Statistikken kan lyve

- Vi har hjemmebanefordel og har slått Storhamar fire ganger i løpet av sesongen, uten at vi skal legge for stor vekt på det. Men det teller for selvtilliten og den er viktig i sluttspillet, sier han.

- Det andre alternativet, Lillehammer, har vi slitt mot på bortebane. Selv om vi også har slått dem fire av fem ganger i seriespillet, rangerte vi dem som en vanskeligere motstander, men vi vet at vi må jobbe hardt for å komme oss videre til finale, også mot Storhamar.

Espen Knutsen er også klar over at statistikken fra sesongens kamper mellom Vålerenga og Storhamar, kan lyve litt.

Klassiske oppgjør

- Vi vet at Storhamar har vært veldig skadeplaget gjennom sesongen og sannsynligvis ikke har stilt sitt beste lag mot oss i alle kampene. I dette kan det ligge en overraskelse når de nå stiller med fullt mannskap i sluttspillet. Vi vet også at de har mye rutine i troppen sin og også matchvinnere.

- At møtene mellom Vålerenga og Storhamar er morsomme, fairspilte, klassiske og spesielle, og at de har et lag vi liker å møte, er selvsagt ikke noe minus, selv om de har mange spillere som har vært med langt oppe i sluttspillet tidligere og vet hva som kreves.

Espen Shampo Knutsen avviser blankt at det er bekvemmelighetshensyn i form av reiseavstand og økonomi som gjorde at Vålerenga landet på Storhamar.

- Det kunne fort ha blitt dyrt om vi, i en semifinale, skulle ta andre hensyn enn de sportslige, sier Vålerenga-treneren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke