16. jun
NÆRE EN AVTALE: Trolig blir Aleksander Smirnov (t.v.) klar som Dragons-trener til uka. Her i samtale med en russisk landslagsspiller. FOTO: Arve H. Blystad
 
Smirnov blir trolig Dragons-trener
Mye tyder på at Aleksander Smirnov (49) blir ny hovedtrener i Storhamar Dragons.

Publisert: 12.mai.2014 13:59
Oppdatert: 12.mai.2014 14:03

Aleksander «Sasja» Smirnov var i et nytt møte med daglig leder Erik Kristiansen i går. I dag møtes partene igjen. Da skal også Sjur Rakstad-Larsen i eliteutvalget være med på møtet.

- Det gjenstår kun detaljer. Vi er nære en avtale, men vi tar dette steg for steg. Neste møte er mandag, så får vi se da, sier 49-åringen, og fortsetter:

- Vi har diskutert alternativer til jobben som assistenttrener. Vi har fem navn på blokka, så får vi se. Det handler om å finne løsninger på å kombinere enn assistentjobb i Storhamar med sivil jobb, sier Sasja.

Fem år i KHL

Det er fem år siden sist han var trener i hockeyklubben på Hamar vest. Da samarbeidet han med Torbjørn Orskaug.

De siste fem årene har Aleksander Smirnov vært trener i russiske KHL. Han har vært to perioder i Severstal, i tillegg til trenerjobber i Neftekhimik, Atlant og Amur.

Sistnevnte klubb holder til en times flytur fra Japan, og det er snakk om en åtte timers flytur fra Moskva. Det ble veldig langt unna familien, og Smirnov innrømmer at det ble en utfordring.

- Familiesituasjonen er viktig når jeg skal ta en avgjørelse nå, sa Sasja til HA-sporten i forrige uke.

49-åringen kjenner Storhamar Dragons godt. I tillegg til å ha vært trener har han spilt ni sesonger og 438 kamper for klubben.

Bygge nytt lag

Tidligere har han sagt at den nye situasjonen i klubben ikke er noen brems i forhold til et trenercomeback.

- Det er en spesiell situasjon, og det handler om å bygge et nytt lag, og bygge hele klubben. Det er viktig med en utviklingsplan. Klubben har mange spennende unggutter, og det var sterkt av U20-laget å vinne NM-gull. Storhamar må utvikle egne talenter. Det perfekte er en balanse mellom rutinerte spillere og unge gutter som kan lære av de eldre.

Aleksander Smirnov har et stort navn i Russland. Mye på grunn av at han er verdensmester to ganger. I 1990 var han med å ta gull med Sovjet, mens det ble VM-tittel med Russland i 1993.

Positivt fra keeper

Sjur Rakstad-Larsen har gitt en 25-årig svensk keeper, med erfaring fra Allsvenskan, et tilbud.

- Det var positive signaler fra agenten. Han skal svare oss endelig i løpet av helga, sier Rakstad-Larsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke