16. jun
MÅ STOPPES: Spartas 1. rekke, her representert ved Henrik Malmström og Jonas Andersen, må stoppes. Teddy Midttun og Eerikki Koivu hjelper Ruben Smith her. Det må de fortsette med i kveld.
 
Utfordringen som står i 1. rekke
Jonas Andersen, Martin Røymark og Henrik Malmström utgjør trolig 1. rekka til Sparta i kveldens semifinale. De produserte utrolige 163 målpoeng i seriespillet - og må stoppes!

Publisert: 12.mar.2009 08:59
Oppdatert: -
HAMAR: Henrik Malmström var den mest produktive av dem med sine 62 poeng (25 mål og 37 målgivende pasninger).

I sluttspillet står trioen bokført med 19 målpoeng.

Viktig duell
Det ligger altså an til en skikkelig duell mellom 1. rekkene. Joakim Jensen, Pål Johnsen og Eirik Skadsdammen har også vært en suksess, og sto bak alle tre målene i den 6. kvartfinalen mot Stavanger.

I kveld er Storhamar avhengig av å stoppe Team Malmström, samtidig som Team Johnsen fortsetter der de slapp offensivt.
Bak 1. rekka til Sparta har backen Jonas Elofsson imponert. Han var den mest produktive backen i serien med sine 48 målpoeng.
I går skrev han under på en ny ettårskontrakt med Sparta.

- Godt lag
Storhamar-kaptein Mattias Livf er veldig klar over trusselen som 1. rekka utgjør.

- Vi må ikke slurve i midtsonen. Da straffer Sparta oss. De har bra sammensatte rekker, med Andersen, Røymark og Malmström som den giftigste, sier Livf, og fortsetter:
- Jeg tror det blir et annerledes spill enn mot Stavanger. Sparta er mer avventende. Storhamar og Sparta ligner på hverandre i måten å spille på.

- Tar alt presset
Mattias Livf har fått med seg utspillet fra Sparta-trener Rolf Nilsson, om at han mener Sparta har alt å vinne.

Fordi Storhamar er regjerende mester.
- Han kan gjerne legge alt presset på oss. Vi gleder oss bare. Men det er ganske tåpelig sagt, siden de vant serien. Men det spiller ingen rolle.

Viktig med lagånd
Dragons-kapteinen liker formkurven til sitt eget lag.

- Vi har et lag med mindre rutine denne sesongen, og vi merket det etter jul. Vi visste at det kunne skje. Da gjaldt det å være ydmyk. Vi ville heller bli bedre, utvikle oss, enn å legge oss ned. Jeg synes det er moro å se spillere som Huse, Hillestad og Børresen. Som lag har vi utviklet oss mange steg denne sesongen, og i sluttspillet handler det mye om lagånd, og det å ofre seg. Hver og en må ta ansvar, sier svensken, og legger til:
- Mye av dette handler om tålmodighet. Det koster noen baklengsmål og noen tap for å lære, men slik er det.

Bra kultur
Livf tror også kulturen er viktig nå.

- I Storhamar er det alltid noen som fører kulturen videre, og det sitter mye i veggene.
- Hvordan tror du kampene blir?
- Det er ikke så stor forskjell på Sparta borte og hjemme. Klarer vi å holde det nede på to baklengs, har vi en bra sjanse i alle kampene. Framover håper jeg 1. rekka fortsetter å produsere.
Livf er også spent på målvaktkampen.
- Ruben (Smith) blir viktig - igjen. I tillegg må vi gi ham god hjelp. Dette er et samarbeid. Vi må stå sammen som et lag.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke