16. jun
FEBERFRI: Tommy Johansen reddet straffeslag.
 
Vålerenga tok første stikk i semifinalen
Vålerenga vant 4-0 i den første semifinalekampen fredag kveld.

Publisert: 21.mar.2014 18:35
Oppdatert: -

Storhamar ble ydmyket i Jordal Amfi fredag kveld. 0-4 mot erkerivalen gjør vondt, men Storhamar-trener, Rune Gulliksen klarer likevel å se framover mot neste semifinalekamp.

- Vi kan ikke dvele for lenge ved den kampen her, den er tapt. Vi må bare gjøre oss klare til søndag, sier Gulliksen.

Elendig overtallsspill

Før kveldens kamp hadde Dragons en uttelling på fattige 5,26 % i overtall i årets sluttspill, med kun én scoring i powerplay. Og noen særlig bedring var det vanskelig å se i dag. Med uttallige overtallsspill, og knapt én sjanse skapt skremmer ikke det noen. Men til tross for at det ikke ble scoring, mener kaptein, Mads Hansen at overtallsspillet så brukbart ut.

- Jeg synes vi spiller ganske bra i overtall i dag. Vi flytter pucken med tempo, men at scoringen uteble er sånn som skjer, sier Hansen.

Målvakt, Tommy Johansen var ikke helt enig med kapteinen etter kampen.

- Det var ikke spesielt bra, og vi har ikke scoret mye på det før i sluttspillet heller, uten at jeg har tallene. Det er klart det ser fint ut å spille pucken hurtig rundt dem, men vi kommer aldri til skudd eller i de farlige posisjonene, sier Johansen. 

- Vi blir for lette

Storhamar åpnet best, skapte et par sjanser og styrte de første 10 minuttene av første periode. Men i resten av kampen klarte de aldri å sette ordentlig press på Vålerenga. Hjemmelaget angrep med større fart, mer tyngde og var det beste laget. 

- Vi ser at Vålerenga angriper med mer fart, og med større trøkk enn oss. Vi spiller oss for langsomt gjennom midtsonen, og når vi får pucken ned i deres sone blir vi for lette, sier Mads Hansen som ikke vil svartmale kampen i kveld.

- Vi gjør en del bra, men dete blir litt for tamt offensivt, men det skal vi klare å rette på til søndag, sier en optimistisk kaptein.

Før kampen:

I kveld 19.00 droppes pucken i Jordal Amfi til den første semifinalen i best av sju serien mellom Vålerenga og Storhamar Dragons. Trener Rune Gulliksen fortsetter med de samme rekkene han brukte i samtlige kvartfinalekamper mot Sparta.

Johansen friskmeldt
En småsjuk Tommy Johansen er meldt klar til kamp, i det som kan se ut til å bli en viktig målvaktsduell. Fredrik Lystad Jacobsen sa til HA's hockeymagasin Rinkside at han tror keeperkampen kan bli helt avgjørende, og at Tommy Johansen har vært god, men allikevel har litt å gå på.

Tredjerekka avgjorde mot Sparta
Storhamars tredjerekke med løperne Hesbråten, Martz og Skadsdammen fikk mye ros av kaptein Mads Hansen etter kvartfinalene. Han mente det var der de avgjorde kampene mot Sparta. Lars Erik Hesbråten er delt poengkonge med Fredrik Lystad Jacobsen for dragene så langt i sluttspillet. Så gjenstår det å se om tredjerekka kan fortsette å produsere mot seriemesterne Vålerenga på deres egen hjemmebane.

Storhamar stiller med følgende rekker:
1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli
Eirik Børresen, Mads Hansen, Fredrik Lystad Jacobsen
2. rekke: Anders Braavold, Jimmy Andersson
Pål Johnsen, Christian Larrivée, Joakim Jensen
3. rekke: Bryan Schmidt, Adrian Saxrud Danielsen
Lars Erik Hesbråten, Nathan Martz, Eirik Skadsdammen
4. rekke: Eirik Dagfinrud, Trygve Hillestad
Ole Petter Øvergaard, Martin Blakseth Huse, Ørjan Mikkelsen.

Kampen følger du live på h-a.no
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke