24. mar
Tatt steg: Ingrid Kvernvolden har spilt seg til å bli en viktig spiller for LSK, men inntekten gjennspeiler ikke prestasjonen. Her er hun avbildet under en Toppserie-kamp mot Stabæk tidligere i sesongen.
 
Forbannet over lønnsforskjellene
Ingrid Kvernvolden (20) og Martine Ripsrud (23) liker dårlig de store forskjellene på tvers av kjønnene i idrettene. De vil ha bedre lønn.

Publisert: 08.nov.2018 17:33
Oppdatert: 08.nov.2018 17:41

Da skattelistene ble offentliggjort onsdag morgen, viste tallene at skøyteløperen Martine Ripsrud står med 21.888 kroner for 2017, mens Lillestrøm Kvinner-kometen Ingrid Kvernvolden tjente 39.333 kroner.

Les også: Dette hadde kjendisene på Hedmarken i skattbar inntekt i fjor

Til sammenlikning står Rosenborg-stjernen Nicklas Bendtner, som har færre scoringer enn Kvernvolden denne sesongen, med svimlende 19.939. 350 millioner.

Disse forskjellene får de to idrettsutøverene til å se rødt.

- Det er helt forferdelig å se hvor stor forskjellen er på gutter og jenter. Man føler seg dårlig behandlet. Det er fotballspillere som spiller to divisjoner lavere enn oss, men likevel tjener tre ganger så mye som oss, sier Ingrid Kvernvolden til HA-sporten.

student

Brumunddal-jenta står bokført med ti scoringer for laget som vant Toppserien, men likevel er det vrient å få fotballen til å gå opp økonomisk.

- Jeg studerer ved siden av å spille fotball, og jeg skulle helst vært foruten det, slik at jeg hadde kunnet satse fullt på fotball. Man må ha en utdanning, men jeg skulle gjerne gjort det i etterkant at fotballen, sier Lillestrøm-spissen.

Hun synes det er synd at forskjellen er så stor på gutter og jenter i Norge, men forteller at gresset er grønnere andre steder.

- Det er mer penger utenlands, men vi har en lang vei å gå her. Det er ikke sånn det bør være, sier hun.

- Er dette ofte du tenker på at mennene tjener langt bedre enn dere?

- Jeg tenker ikke på det til vanlig, men jeg synes det er forferdelig. Det er ikke sånn det bør være, og jeg kan ikke helt forstår hvorfor det er sånn, sier hun.

Ripsrud: - Dritteit

Martine Ripsrud, som er meget dedikert til skøytesporten, og som tidligere har snakket med HA-sporten om at hun er avhengig av økonomisk hjelp fra små sponsorer for å få det til å gå rundt, liker ikke denne trenden.

- Det er dritteit at det er så store forskjeller. Det er sporter som har utrolig stor forskjelle på menn og kvinner, sier hun og legger til:

- Her er det ikke så stor forskjell på premiepenger som det er i andre idretter, men det blir litt at man tenker: Oh, shit. Tjener de så mye, sier Ripsrud.

Ripsrud gir også et lite spark til herrefotballen - som hun mener har i overkant gode vilkår.

- Fotballen gjør nesten ikke en dritt, men tjener jækla mye. Jentene har ofte være mye bedre enn dem, men tjener langt mindre, sier hun.

- Hva tenker du kan gjøres for at det blir jevnere fordelt?

- Jeg vet ikke om guttene er mer frampå, eller hva det er. Det er vanskelig å svare på, for vi er like mye verdt, vi også, sier Ripsrud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke