18. jun
Nyvalgt: Aziz Idris er HamKams nye kaptein. Ghaneseren er tilbake i HamKam etter en halv sesong i Kristiansund.Foto: Trond Lillebo
 
– Ingen slår oss på vårt beste
Mens Rune Pettersen drømmer om to nye seire over HamKam, tror ikke Aziz Idris at noen har sjans mot Kamma på sitt beste.

Publisert: 17.apr.2015 13:17
Oppdatert: 17.apr.2015 13:19

2. mai 2010 ga Brumunddal 4565 tilskuere på Briskeby hakeslepp, da de vant 2–1 over den soleklare opprykksfavoritten HamKam.

Ikke nok med det, hjemme på Sveum tok de også alle tre poengene mot grønnbuksene. Den gang foran 3234 tilskuere.

Drømmer om gjentakelse

Brumunddals kaptein, Rune Pettersen glemmer aldri seirene mot HamKam, og drømmer om å gjøre det samme igjen. Men han nøyer seg ikke med det, i tillegg vil han komme over Kamma på tabellen.

– Det deles ikke ut mer enn tre poeng i kampene mot HamKam heller, men det er noe ekstra når vi møter dem, innrømmer midtstopperen.

– Det blir folkefest når vi tar imot dem 16. mai. Jeg tror vi kan vinne begge kampene denne sesongen også, sier Pettersen som setter seirene mot HamKam nesten like høyt som opprykket med Dala i 2009.

HamKams nye kaptein, Aziz Idris var Alta-spiller sist Briskeby-klubben var nede i 2. divisjon. Men ghaneseren er klinkende klar på en ting: han nekter å tape to ganger mot naboklubben denne sesongen.

– Det skjer ikke at de slår oss to ganger denne sesongen, sier Idris.

HamKams midtbanebauta tror ikke noen lag kan hamle om med Kamma på deres beste.

– Når vi er på vært beste, når alle er fokuserte og vi får ting til å fungere, da er det ingen som slår oss, sier kapteinen.

Mens HamKam selv har uttalt at de ønsker å kjempe helt i toppen, har Brumunddal sagt at deres målsetting er å komme på øvre halvdel.

Ulike forventninger

Pettersen tror forventningspresset kan være fordel Dala.

– Det er litt vanskelig å si hva folk forventer av oss, jeg tror mange er usikre på hvordan dette skal gå. Vi som følger dette tettest håper vi skal kunne være med å kjempe oppi toppen, sier Pettersen som vet det forventes mer av naboen fra Hamar.

– Jeg var imponert over resultater deres mot Nybergsund (HamKam vant 4-1). Så jeg forventer at de er kjemper i toppen. Så skal vi være med å sette litt ekstra press på dem selvfølgelig, sier Dala-kapteinen.

Idris vet det stilles høye krav i Hamar, men han og resten av lagkameratene akter å innfri dem.

– Vi skal rykke rett opp. Det er ikke mange andre som sier det, men jeg mener vi skal opp, sier en bestemt Idris som gleder seg til lokaloppgjørene mot Brumunddal.

– Det er ingen tvil, vi kommer til å vinne de kampene.

Begge bør vinne

Dersom både Dala og Kamma skal innfri forventningene bør de vinne åpningskampene sine.

HamKam starter borte mot Rødde, og Brumunddal hjemme mot Molde 2.

– Når vi møter Molde 2 må vi tåle å være favoritter. Vi må også tørre å si at dette er en kamp vi bør ha tre poeng i, sier Pettersen.

– Vi skal vinne den første kampen. Det blir viktig for oss å få en god start på sesongen, sier Idris.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke