17. jun
REISER SEG: Ivar Røninngen har sluppet inn 13 mål så langt. Mot Fredrikstad får han antagelig god hjelp av en skadefri Gullerud og Juha Pasoja, som har sonet karantene.
 
- En utfordring å tåle presset
Rutinerte Ivar Rønningen (33) slapp inn bare ett mål i snitt per kamp i fjor. I år fyker drøye annethvert skudd inn i nettet bak ham. Han har vært sjanseløs på de fleste.

Publisert: 02.mai.2008 06:00
Oppdatert: -
HAMAR: Nå er det om å gjøre å stå imot hvis de grønne blir utsatt for massivt press på Fredrikstad stadion søndag kveld.

- Vi detter sammen under press. Utfordringen blir å unngå noe sånt mot Fredrikstad, sier Ivar Rønningen.

13 baklengs
HamKam har sluppet inn totalt 26 av 37 baklengs etter pause i år.

I løpet av fem seriekamper har Iver Rønningen måttet tåle 13 baklengs. Det blir et snitt på mellom to og tre baklengs pr. kamp.
HamKams motstandere har vært veldig effektive. Særlig Aalesund, men også Lyn og Stabæk. 13 uttellinger på 32 sjanser, er mye.
Rønningen har sluppet inn nesten halvparten av skuddene, men har vært sjanseløs på de fleste.

- Blir straffet hardere
- Det er lagmessig vi ikke har hengt sammen. Vi hadde trøbbel med å stå imot, datt sammen under press mot Lyn og Viking, og i 1. omgang mot Aalesund. Nå blir den store utfordringen å unngå noe lignende mot Fredrikstad søndag, gjentar den myndige, rutinerte mannen fra Hadeland.

- Vi blir straffet mye hardere for feil enn i fjor, legger Rønningen til.
HamKam har, på grunn av skader og karantener, måttet stille med forskjellig forsvarsfirer i de fem første kampene, men Rønningen tror ikke det er en årsak til mange baklengs.

Bare Førsund foran
HamKams sisteskanse leverte en god sesong i fjor. Toppen kom allerede i andre serierunde, da HA-sporten ga ham en tier på børsen etter fantastisk keeperspill borte mot KIL (0-1).

I år har Rønningen vært blant de mest stabile. Det er bare Arnar Førsund som er foran ham på HA-børsen. Førsund har 27 poeng, Rønningen 26 etter fem seriekamper.
- Merker du stor forskjell på 1. divisjon og eliteserien?
- Det er ikke spesielt verre. Det går bare litt fortere. Dessuten er lagene vi møter, bedre organisert.
- Føler du sjøl at du burde ha avverget noen av 13 baklengs?

Piroja og Tarik
- Jeg kunne kanskje tatt en eller to av scoringene mot Aalesund, sier Rønningen, som ikke kunne gjøre noe særlig med Daniel Nannskogs to eksepsjonelle scoringer på Briskeby søndag.

Søndag venter formlaget Fredrikstad på Fredrikstad stadion:
Rønningen vet at midtstopper Reijo Piroja er en trussel i lufta og Tarik Elyounoussi (tre seriemål) verst langs bakken.
- Ja, Fredrikstad har også sterke enere. Det er viktig at vi er tålmodige og holder avstand. Fredrikstads publikum blir fort utålmodig hvis gutta deres ikke scorer.
Rønningen og HamKam har til gode å spille i Fredrikstads nye storstue.
- Jeg var med da vi klarte 2-2 på gamle Fredrikstad stadion i 2006. Tarik Elyounoussi scoret et av Fredrikstads mål. Knut Henry Haraldsen ble utvist...
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke