17. jun
KLAR FOR HAMKAM: Peder Nersveen (t.v.) og Kevin Knappen rett etter at kontrakten med HamKam var undertegnet.Foto: Rune Steen Hansen
 
– Kanskje noen vil rynke på nesa
Peder Nersveen (25) følte han måtte gå fra Elverum til HamKam flor å utvikle seg som spiller nå.

Publisert: 18.jan.2018 17:39
Oppdatert: 18.jan.2018 18:02

Mens HamKam og Elverum kriget i 2. divisjon ble det rettet verbal skyts fra begge leirer, men Peder Nersveen føler tida nå var moden for å bytte klubb til rivalen. Torsdag ettermiddag signerte den allsidige spilleren en ett årskontrakt med HamKam etter å ha gjennomført en medisinsk test på Briskeby.

– Det har ikke alltid vært like god tone mellom HamKam og Elverum. Men jeg har heller ikke vokst opp med HamKam som noen hatklubb. Det har vært en rival, men for min egen del så trenger jeg noen nye utfordringer for å ta et steg til. Kanskje det er noen som vil rynke på nesa, men det har ikke noe med Elverum å gjøre, for det jobbes bra der også. Dette handler om meg og min utvikling. Det blir kanskje litt rart i starten, men nå er jeg først og fremst spent på hvordan det vil gå, sier Nersveen til HA-sporten.

Allsidig

HamKam-trener Kevin Knappen forteller at Nersveen er en spiller de har hatt på blokka lenge. Han bekrefter også at Nersveen er en type som kan gjøre mange av de samme oppgavene som Truls Jevne Hagen har gjort med sin allsidighet.

– Peder er jevnt over bra ferdighetsmessig. Han har et veldig godt høyrebein, han er en som går foran i duellene, han er fysisk robust og han kan være litt stygg å spille mot og det liker vi. I tillegg har han et bra tempo, sier Knappen som også forteller at han ser for seg at Nersveen kan spille på begge backene, begge kantene og sentralt på midtbanen.

Mye tyder på at han debuterer allerede onsdag i neste uke i treningskampen mot Nybergsund på Børstad.

Motivert

– Jeg er veldig motivert. Spill i OBOS-ligaen var viktig for meg, og det var en viktig faktor at det ble HamKam som er en stor klubb. Jeg håper en overgang til HamKam vil trigge litt ekstra hos meg så jeg kan ta ut potensialet mitt, sier 25 åringen til HA-sporten.

Selv om han blir sett på som en spiller som kan fylle flere plasser, har han ønske og tro på å kapre en fast plass på laget. Og han mener en spesiell plass er hans beste.

– Jeg har nok aller størst potensial som høyre back, men jeg har nok spilt aller mest sentralt på midtbanen, sier Nersveen.

Jendal til Sundet

Det er for øvrig klart at HamKams unge keeper Lars Jendal leies ut til Nybergsund kommende sesong. Han kommer fortsatt til å trene en del med HamKam.

HamKams motstandere under treningsleiren på Marbella er også klare: Åsane er motstander 15. mars, mens Sogndal er motstander 18. mars.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke