18. jun
 
- Vi rykker ikke ned!
Vegar Bjerke har vært med på HamKam-heisen mellom divisjonene siden 1997. Foran den viktige kampen mot Aalesund, er Bjerke helt sikker på at HamKam ikke rykker ned.

Publisert: 11.sep.2008 06:06
Oppdatert: -
HAMAR: - Vi holder oss i år. Det er jeg rimelig sikker på.

- Begrunnelsen for det er?
- Det bor så mye i dette laget. Vi har bare blitt utspilt i en eneste kamp i år, og det var faktisk mot Aalesund. Men vi har hatt en stigning i spillet vårt hele tiden. Er blitt bedre og bedre og har spilt oss til flere og flere sjanser.

- Spillerne har trua
Nå var nok ikke kampen mot Strømsgodset den beste vi har spilt i år, men at vi tar tre poeng i Drammen, tyder på at vi er på gang. Humøret i gruppa er veldig bra, og spillerne har trua på at vi skal greie dette, sier Bjerke.

- Det er ikke bare noe du føler du må si?
- Nei, dette mener jeg helt oppriktig. Vi har vist at vi kan spille bra mot de beste lagene også. Fra nå av er alle matchene som cupkamper å betrakte. Det er høst, det er litt rått ute og dugg i graset. Det er hva jeg kaller fotballvær, og jeg trives veldig godt på høstbaner, sier HamKams energibunt, som understreker viktigheten av at skikkelig innsats må ligge i bunnen. Hele tiden.

2006-nedrykket verst
Vegar Bjerke er den av dagens HamKam-spillere som kjenner klubben best. Siden han kom til Briskeby i 1997 har han vært A-lagsspiller med HamKam i tre divisjoner. Han har vært med på tre opprykk, to nedrykk og en tapt opprykkskvalik.
Av alle nedrykkene synes han 2006-sesongen var den verste.
- Da var jeg langt nede. Vi var for første gang på nedrykksplass etter den siste seriekampen mot Stabæk. Det var tungt og unødvendig. Men vi ble redde og passive på slutten av sesongen, og jeg tror faktisk Aalesund har det litt sånn nå.
- At de har skiftet trener, kan jo ha en effekt, men det vet en aldri.
Bjerke husker også med gru nedrykket til 2. divisjon i 1998.
- Helt håpløst. Vi hadde ambisjoner om å være i toppen det året, men så bar det rett ned. Skandale, sier Vegar Bjerke, som gleder seg til innspurten.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke