17. jun
Lena Tyriberget.
 
- Viktig med kamparena

Publisert: 14.jul.2008 06:03
Oppdatert: -
HAMAR: Kretsansvarlig i Indre Østland Fotballkrets, Lena Tyriberget, var tilbake i jobben 1. juli etter permisjon.

Hun synes det er synd hvis et keepertalent som Tor Torgersen ikke får skikkelig oppfølging.
- For keepertyper som Tor er det viktig med god oppfølging og en god kamparena, dersom de skal utvikle seg riktig. Nå kjenner jeg ikke til Tors situasjon denne sesongen, men generelt sett er det viktig at alle unge talenter, både gutter og jenter, får utfordrende oppgaver, og at klubbene tør å slippe dem til, sier Lena Tyriberget.
Hun fulgte Torgersen som talent forrige sesong, før hun flyttet til Tyskland for å jobbe for Kjetil Rekdal.
- Han var på kretslaget i fjor, men fikk ikke vært med på talentleir i Porsgrunn på grunn av skade. Han var nok blant de fem til ti beste i landet på det tidspunktet, men det er vanskelig å si, siden vi ikke fikk målt han mot de andre, forklarer Tyriberget.
Fotballkretsen skal ha ekstra fokus på oppfølgingen og utviklingen av målvakter i tida framover.
- Klubbene må satse mer på keepertrenere, og ha en person som både følger opp de yngre, og de som er aktuelle inn mot A-lag. Det er et kjempeviktig satsingsområde. Det behøver ikke være slik at keepertreneren er på alle treninger, men gjerne to dager i uka på et A-lag. Det er også viktig at det legges et opplegg for de øktene som er uten keepertrener, slik at keeperne får riktig fokus og oppgaver.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke