17. jun
Ønsker flere jubelscener: HamKam, med Henrik Lehne Olsen (f.v.), Adnan Haidar, Rytis Leliuga og Truls Jevne Hagen, satser hardt mot opprykk fra 2. divisjon neste sesong, men må klare seg med det samme budsjettet som i 2015.Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Ambisjonene øker - ikke budsjettet
Selv om ambisjonene for 2016 er opprykk, må HamKam klare seg med samme budsjett som de hadde da de ble nummer fire denne sesongen.

Publisert: 20.nov.2015 10:13
Oppdatert: 20.nov.2015 10:24

Det er ingen enkel oppgave som venter HamKam kommende sesong. Trener Kent Bergersen og resten av de ansvarlige for klubbens sportslige satsing ønsker, som alle andre fotballag, mer penger for å få et best mulig mannskap. Mens daglig leder Stein Arne Ingelstad håper at gode sportslige resultater skal gi kjærkomne penger i klubbkassa.

Fortsatt avhengig av hjelp

– Vi har kontroll på økonomien, men vi må fortsatt snu på hver eneste krone, sier Ingelstad, som har fått god økonomisk hjelp denne sesongen.

For i oktober kom nyheten om at Ståle Solbakken sammen med brødrene Truls og Tom Haakonsen, far Knut og sønn John Niclas Hage, styreleder Truls Nordby Johansen og styremedlem Audun Mathisen, har spyttet inn om lag to millioner kroner siden klubbens forrige styre varslet et mulig oppbud i 2014.

HA-sporten har grunn til å tro at det totale lønnsbudsjettet i 2015 er på rundt 2,8 millioner kroner og at bidragsyterne har betalt omtrent halvparten.

Ingelstad forteller at HamKam fortsatt vil være avhengig av «rike onkler» i årene framover.

– Vi har vært og er fortsatt avhengig av ekstern hjelp. Vi har som mål å bli helt sjølberga en dag, men det henger sammen med de sportslige resultatene. Så når det blir en realitet er vanskelig å si, forteller den daglige lederen.

Ingen budsjettøkning i 2016

Selv om klubbens uttalte mål for kommende sesong er opprykk til Norges nest øverste nivå, vil ikke Kent Bergersen få mer å handle for i vinter, enn han hadde i fjor.

– Det vil ikke være rom for de store endringene. Vi jobber for øyeblikket med å se på hvor vi har størst inntektspotensial og se hvor vi kan spare mest mulig på de utgiftene vi allerede har, sier Ingelstad og gir et eksempel:

– Slik forholdene er nå koster det oss 10.000 kroner å klargjøre Briskeby for trening. Det kan vi ikke ta oss råd til. Så tidligere denne uka dro jeg hjem og hentet snøfreseren min, i tillegg til at vi fikk hjelp av gode venner som bidro til å måke snø av bana. Situasjonen vi er i krever at hver enkelt av oss jobber litt lenger enn fra ni til fire.

Ingelstad opplever den økonomiske situasjonen som tryggere nå, men at klubben fortsatt må være sparsomme.

– Jeg får ikke hjertet i halsen hver gang jeg åpner mailen min lenger, men vi er nødt til å bruke pengene fornuftig. Bruke ressursene best mulig og bli bedre på alt som koster lite, sier Ingelstad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke