19. jun
NY SPISS: Thobias Skovgaard er ikke vant med spissplassen, men i dag er han på topp for HamKam.
Foto: Anders Bakkerud Larsen
 
Bergersen gambler med ny spiss
HamKam prøver Thobias Skovgaard som spiss mot Nardo i dag. Det er en posisjon han ikke har spilt på seniornivå.

Publisert: 16.apr.2016 11:43
Oppdatert: 16.apr.2016 12:04

– Det er helt nytt for meg, forteller Skovgaard til HA-sporten etter at HamKam-gutta har gjennomført siste treningsøkt før de setter seg i bussen i retning Trondheim.

I skadefraværet til Valentin Blaka og Saihou Jagne (CH), leter HamKam-trener Kent Bergersen desperat etter en løsning på topp, som kan dunke inn scoringer.

Manglet kraft på topp

Nå håper Bergersen at dansken kan hjelpe ham med nettopp det.– Vi har manglet litt kraft rundt Ivar Sollie Rønning, og vi mangler en spiss ved siden av ham, forklarer Bergersen.

Han erkjenner at han gambler dersom han velger Skovgaard på topp, en spiller som ikke har spilt spiss på seniornivå.

– Ja, det er litt gambling. Vi har verken trent på det, og vi er litt usikre på det. Men vi vet hvilke fysiske muligheter vi har med ham, så får vi se om vi klarer å utnytte det, sier han.

Glad i skudd

Skovgaard føler seg sikker på at han kan bidra med noe av det HamKam har manglet på topp.
– Jeg kan bidra med vilje, løp, og så må jeg prøve å få skudd på mål. Jeg liker å skyte, og du kan godt kalle meg en avslutter, sier han.

Skovgaard er egentlig hentet til HamKam for å bekle enten midtstopper- eller backplassen. Nå, i den andre seriekampen, blir han altså flyttet fram som spiss. 

– Ja, det er litt gambling, men jeg gamblet også da jeg kom til HamKam, smiler Skovgaard.

Tilbake til det kjente

Etter cupfadesen mot Eidsvold Turn, hvor Bergersen la om formasjonen til 4-3-3, velger han nå å gå tilbake til 4-2-3-1-formasjonen, som de har trent på gjennom hele vinteren.

– Vi må tilbake til det vi kjenner. Mot Nardo vet vi hva vi går til, det er et godt organisert og robust lag vi møter. Vi må løpe og være godt organiserte, og komme tilbake til effektiviteten vi hadde i de 2–3 kampene før Eidsvold Turn, forklarer Bergersen.

Han er spent på hvordan valger om å bruke Skovgaard på topp vil slå inn mot Nardo.

– Vi må gamble. Vi brukte Marius (Hagen) mot Nybergsund, og han er jo heller ikke spiss. Så lenge vi har to spisser ute, så må vi velge andre alternativer. Vi har ikke noe annet valg, vi kan ikke spille uten spiss.

Han erkjenner at han er litt desperat i jakten på scoringer.

– Ja, vi leter jo litt, vi gjør det. Ivar er ingen toppspiss i utgangspunktet, han er en hengende spiss, forteller han, før han forklarer hva han forventer av Skovgaard.

– Vi forventer at han bidrar med aktivitet rundt Ivar, med løp rundt ham. Og så er han en kraftfull spiller, og kan vinne dueller i lufta, og han har et venstrebein som det er litt trøkk i. Men først og fremst forventer vi at han tar initiativ og er et aktivum rundt Ivar.

HA sender Nardo-HamKam direkte lørdag klokka 13.55.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke