18. jun
TØFT: Arnar Førsund fikk kjeft av Frode Grodås, som mente HamKam-stopperen burde vært utvist. Førsund fikk ros av Arne Erlandsen. Her er Førsund i duell med Occean.
 
Blåser av Grodås-kritikk
Lillestrøm - HamKam 0-0: Både Tom Nordlie og Frode Grodås mente Arnar Førsund burde vært utvist. Det avviser både Førsund selv og Arne Erlandsen. HamKam-treneren skryter i stedet av midtstopperen for hans tøffe og gode spill.

Publisert: 26.mai.2008 06:00
Oppdatert: -

LILLESTRØM: Frode Grodås skjelte ut Arnar Førsund for unfair spill i pausen. Etter kampen mente Tom Nordlie at Førsund skulle vært vist ut for et slag mot Occean.

Selv trekker HamKams og banens beste spiller Arnar Førsund bare på skuldrene etter det knalltøffe oppgjøret på Åråsen, hvor HamKam fikk med seg et verdifullt bortepoeng.
- De får mene hva de vil. Jeg synes ikke jeg skulle vært utvist, sier Førsund.

To situasjoner
Det var en episode i hver omgang med Førsund innblandet, som fikk sinnet i kok hos både laglederbenken til LSK og hjemmepublikumet.

Etter en duell mellom Førsund og LSK-spiss Olivier Occean, langet Kamma-stopperen tydelig forbannet ut mot LSK-spissen. Men det så ikke ut som han traff.
- Førsund hadde flaks med at dommeren ikke så han. Jeg er ikke ute etter Førsund, men han kunne blitt utvist, sier Nordlie til HA-sporten.
- Occean ga meg en unødvendig albue. Jeg bare dyttet ham unna meg etterpå, forklarer Førsund.
I andre omgang gikk han vel tøft til mot Espen Søgård i en luftduell, hvor begge ble liggende etterpå.
Noen mente at også det var en utvisningssituasjon.
- Jeg gikk inn litt sent, men jeg gjorde det ikke bevisst. Jeg er da ikke så dum at jeg vil påføre meg selv en hjernerystelse, sier Førsund, som selv fikk den verste smellen i tillegg til gult kort for den situasjonen.

Vant duellene
I tillegg var Førsund tøff og god i de fleste andre duellene på Åråsen også. Både Arild Sundgot og Olivier Occean, som begge scoret på hodet i forrige hjemmekamp mot Viking, kom til kort mot Førsunds aggressive og tøffe stopperspill.

- Jeg liker å krige. Det er moro med slike kamper, sier Førsund, som er enig i at dette kanskje var hans beste kamp i HamKam-trøya.
- Defensivt var det nok det, men jeg føler jeg var med mer framover mot Strømsgodset, sier Førsund.
Men da gikk det galt helt på slutten da unggutten felte Mattias Andersson på utsiden av 16-meteren. Men dommeren blåste straffe. Og slik tapte HamKam to poeng.
- Vi var tryggere bak nå. Det er bra med ett poeng her, men vi har mer å gå på framover, sier Førsund, som bare ler av at han hisset på seg LSK-trenerne.
- De har vel egentlig nok å tenke på i forhold til sitt eget lag, men når de likevel bryr seg, tar jeg det som et tegn på at jeg må ha gjort noe riktig også.

- God i 90 minutter
Og ganske riktig. Førsund får klapp på skulderen av sin egen sjef:

- Nå var han endelig påskrudd fra før kampen og gjennom 90 minutter. Det er slik jeg vil han skal være. Tøff og god, sier Erlandsen, som ikke så noe som skulle tilsi rødt kort for stopperen sin.
- Vi skal selvsagt spille fair, men jeg så ikke noe som kvalifiserte til rødt kort, sier Erlandsen.
Førsund har tidligere levert gode prestasjoner, men hatt en tendens til å ødelegge helhetsinntrykket med noen slurvefeil.
I går gjennomførte han med stil.
- Det er nok spillestilen min som gjør at jeg kan se litt ukonsentrert ut. Og jeg hadde en litt dårlig periode her etter at jeg følte meg i veldig god form i vinter. Men nå går det bedre igjen, sier Førsund.

Abiodun kunne avgjort
Det gjorde det for HamKam som lag også i går. Det var ikke noe blendende spill, men det var solid defensivt. Og Lillestrøm skapte få sjanser mot et godt organisert HamKam.

- I denne kampen så vi ut som et fotballag igjen. Vi sto opp som voksne mannfolk, men det er klart vi har mer å gå på offensivt. Vi fikk blant annet ikke flyttet opp kantspillet vårt, oppsummerte Arne Erlandsen.
Oluwasegun Abiodun var også positiv i går. Nigerianeren fikk sjansen fra start. Og viste seg som et meget verdifullt oppspillspunkt.
Abiodun var sterk nok til å holde på ballen slik at HamKam fikk flyttet opp laget, men han holdt også på å avgjøre kampen på egen hånd da han vendte opp og rykket fra Steinar Pedersen i andre omgang.
Da så vi at han fortsatt har råskapen i seg.
Den kan bli viktig for HamKam framover.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke