17. jun
 
Det lukter uavgjort
Det er hele 37 år siden HamKam sist slo Viking på Briskeby (3-1). Det var da Stein Karlsen scoret etter bare 49 sekunders spill.

Publisert: 08.apr.2008 15:33
Oppdatert: -
HAMAR: Siden HamKam bare har vunnet skarve to av 21 kamper mot Viking på Briskeby, lukter det vel ikke akkurat hjemmeseier i årets første Briskeby-match. Men uavgjort, derimot, høres mer sannsynlig ut. I hvert fall for oss som tar hensyn til statistikker når vi setter oss ned med tippekupongen…
Mye uavgjort
Hele 10 av de 21 matchene på Briskeby har nemlig endt med poengdeling. Seks av de åtte siste mellom HamKam og Viking på Briskeby har endt uavgjort.

Selv treningskampen mellom Viking og HamKam i Lillestrøm i vinter fikk følgende resultat: 1-1.
Så klart…
Vi kjenner ikke Viking-trener Uwe Rösler som en erklært tilhenger av 4-4-2. Det luktet mer 4-2-3-1 da Viking slo Strømsgodset 1-0 hjemme i premièren.
Mange har lurt på hvorfor ikke tyskeren har gitt kontroversielle Peter Ijeh en makker helt der fremme.

Ijhes makker?
Kanskje satser Rösler på to spisser allerede i morgen. På gårsdagens formasjonstrening, var nemlig 20-årige (fyller år i dag!) Andrius Velicka Ijehs makker.

Så får vi se om eksperimentet falt heldig ut.
Hvorvidt det er bevisst taktikk eller ikke: Vikings temperamentsfulle trener har ved flere anledninger sagt at han frykter HamKams kraftfotball, og at han ikke liker tanken på å spille på Briskebys gressfattige underlag.
Rösler fikk djupe furer i pannen etter 1-1 mot HamKam i Lillestrøm-hallen i vinter.
HamKam var rett og slett bedre enn gullfavoritt Viking i den kampen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke