16. jun
TAKK FOR KAMPEN: Kevin Knappen og Simen Bolkan Nordli tar hverandre i hånda etter 1-2-tapet for Hønefoss. FOTO: Bendik Havdal Eriksen
 
- Dette har vært drømmen hele livet
Tapet til tross: Simen Bolkan Nordli nøt sin første kamp fra start for HamKam.

Publisert: 12.jun.2016 17:34
Oppdatert: 13.jun.2016 07:28

- Jeg har drømt om å spille for HamKam på Briskeby helt siden jeg var liten.

Det forteller Simen Bolkan Nordli. 

Søndag gikk drømmen i oppfyllelse for unggutten. Nordli, som ikke fyller 17 før første juledag i år, fikk sin første kamp fra start for favorittlaget. Han var i perioder et lyspunkt ute på høyrekanten og skaffet HamKam straffesparket som ga utlikning til 1-1.

Og selv om HamKam til slutt tapte 1-2 for Hønefoss, nøt stortalentet fra Ottestad de 89 minuttene han fikk på kunstgresset.

- Det er de artigste minuttene i fotballkarrieren min til nå. Dette har vært drømmen min hele livet. Jeg pleide å stå på tribuna og se HamKam spille på Briskeby. Nå nynner jeg med på Briskebybandens sanger mens jeg selv er ute på banen, smiler han.

Får skryt for holdningene

Kevin Knappen, som lot eldre og mer erfarne kantalternativer som Christopher Mbamba, Henrik Lehne Olsen og Rytis Leliuga sitte på benken, er full av lovord om HamKam-talentet som fikk sin første sjanse fra start.

- Han holder nivået og har framtida foran seg. Simen får spille fordi han er det beste alternativet i dag. Han vil bli noe, og han har de rette innstillingene og holdningene til å få til det. Vi kommer til å se mye mer av ham. Han har gode forutsetninger for å spille på et høyere nivå, skryter treneren.

Sitatet lyder som musikk i Nordlis ører.

- Det er hyggelig å høre at han sier det. Jeg føler at jeg fortjente å starte i dag, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli god. Jeg prøver å gi 110 prosent hver dag, både på trening og i kamp, forteller han.

- Hvor langt tror du at du kan nå?

- Jeg vil bare spille fotball og ha det artig, så får vi se hvor langt det holder, svarer 16-åringen.

Blytung førsteomgang

I Nordlis første førsteomgang for HamKam slet grønnbuksene med å få spillet til å sitte. Det var langt mellom målsjansene.

Etter 20 minutter tok Hønefoss ledelsen. Kevin Beugre løp fra HamKam-forsvaret og trillet inn 1-0 for gjestene.

Like før sidebyttet vendte startdebutant Nordli opp i Hønefoss-feltet, før han ble hektet og fikk straffespark. Franck Semou reddet en svak HamKam-omgang da han smekket inn 1-1 fra ellevemetersmerket.

HamKam dominerte banespillet etter hvilen, men slet med å finne avgjørende åpninger i Hønefoss-forsvaret.

Midt i andre omgang kom scoringen i stedet motsatt vei. Beugre ble tomålsscorer da han ble tatt av Jevne Hagen og satte inn 2-1 fra straffemerket.

HamKam klarte aldri å slå tilbake, og Hønefoss tok tre poeng på Briskeby.

HamKams lag (4-4-1-1): Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård (Marius Bratberg Lund fra 29.), Francois Yabré, John Anders Rise - Simen Bolkan Nordli (Valentin Blaka fra 89.), Marius Hagen (Henrik Lehne Olsen fra 80.), Franck Semou, Emil Dahle - Ivar Sollie Rønning - Saihou Jagne.  

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke