17. jun
I godt selskap: Per-Mathias Høgmo, Kjetil Siem, Finn Jul Paulsen og Vegard Skogheim (ryggen til) la fram og diskuterte fotball i lokalene på Briskeby.
 
Høgmo imponert over HamKam
HamKams visjoner og filosofier ble presentert ovenfor landslagssjefen på Hamar-besøk. Per-Mathias Høgmo var mektig imponert over det han fikk høre.

Publisert: 14.mar.2014 07:14
Oppdatert: -

Hamar
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem har vært på Hamar-besøk, i utgangspunktet for å signere en videre samarbeidsavtale med Norsk Tipping.
I den forbindelse ble de invitert til Briskeby av Finn Jul Paulsen, der de på klubblokalet ble presentert ovenfor HamKams visjoner, filosofier, og tanker om både fortid og framtid.

- Rammebetingelser

Landslagssjefen bet seg spesielt merke til måten HamKam har bygd seg opp igjen etter nedrykket i 2010 og fra 23 millioner kroner i negativ egenkapital for tre sesonger siden til pluss i dag.
Nå driver HamKam sunnere, har bedre sportslige resultater og går i pluss økonomisk.
- Slik HamKam har gjort det de siste åra, legges viktige rammebetingelser for klubben i framtiden. Det gleder meg å se, fordi HamKam er en ledende klubb i en viktig region for norsk fotball. Spesielt imponerende er det etter alle nedturene klubben har opplevd i forskjellige sektorer, sier Per-Mathias Høgmo, som liker HamKams blanding av lokale og innkjøpte spillere.

Profesjonalisering

Høgmo er akademiker, og ved siden av å være trener for det norske landslaget tar han doktorgrad i fotball på Universitetet i Tromsø. Der har han lært at detaljer er viktig for å lykkes som fotballklubb.
- Blant annet liker jeg veldig godt at HamKam bruker mental trener. Det tror jeg kan være en kjempehjelp for spillerne, og slik jeg har skjønt det, så virker det allerede å ha gitt resultater for HamKam sin del, sier han.
Han fikk også med seg at ansatte i Kamma tok penger fra egne lommer for å redde klubben fra konkurs i fjor.
- Det er bare å ta av seg hatten for de som har ofret så mye for klubben i sitt hjerte.

Må bygge et lag

- HamKam er helt tydelig en klubb med potensial. Ved siden av Tromsø og Fredrikstad er HamKam med på å sette farge på 1. divisjon. Vi har jo sett mange gode enkeltspillere utvikle seg i HamKam. Utfordringen er vel å utvikle et helt godt fotballag, og ikke bare enkeltspillere, sier landslagssjefen, som holder øynene åpne for Hamar-gutten Marcus Pedersen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke