17. jun
VIL BERGE HAM-KAM: Jan Michaelsen vil gi alt for å berge HamKam før han reiser hjem til Danmark.
 
Ikke tilfreds med egne prestasjoner
I vinter følte Jan Michaelsen seg i knallform, men skader og sykdom har ødelagt i vårsesongen. Nå er den danske veteranen på gang igjen, og vil avslutte karrieren med å berge HamKam fra nedrykk.

Publisert: 20.jun.2008 06:04
Oppdatert: -

ALVDAL: Jan Michaelsen trente en stund hjemme i Danmark i vinter, og uttalte til HA-sporten at han følte seg i kjempeform.

Han mente den danske oppkjøringsmodellen var mye av årsaken.

Spilte før han var klar
Men like før seriepremieren mot Bodø/Glimt ble han syk og kraftig satt tilbake.

Michaelsen var med fra start mot Viking, men var langt unna toppformen.
- Jeg spilte før jeg var klar. I kampen mot Viking ble jeg bare løpende i mellom, og kom aldri inn i kampen. Prøvde å bidra ved å dirigere og styre de andre. Sånn har det vært i flere kamper også, sier Michaelsen til HA-sporten.
HamKam er på treningsleir i Alvdal. Her skal de i fredlige omgivelser gjøre seg klare til å ta fatt på den vanskelige snuoperasjonen som skal til, om de skal klare å overleve i Eliteserien.
- Vi er helt klart en dumpekandidat. Det er selvsagt mye som må bedres, og kan hende endres. Det blir knalltøft å snu dette.

Vil involveres mer
37-åringen mener kampene - med unntak av oppgjøret mot Aalesund - har vært jevne, men at laget har vært for dårlig til å bikke matchene over i sin favør.

- Alle har underprestert. Jeg er en av dem som ikke har prestert bra nok. Jeg er ikke tilfreds med vårsesongen jeg har levert.
Og en type som Michaelsen hater nettopp det. For, som alle andre, vet han at det bor mer i ham enn det han presterte før EM-pausen.

- Jeg er en stolt spiller. Det gjør oppriktig vondt når jeg føler jeg ikke har vært god. Det er derfor jeg blir så gal når vi ikke presterer. Men jeg skulle gjerne vært mer involvert. Jeg er blitt litt for mye balansespiller. Vi spiller på en litt annen måte i år, og kanskje kunne vi tjent på å være mer tålmodige.

Ett tilbake, to fram
Og som dansk er det ikke annet enn naturlig at Michaelsen er opptatt av forskjellene på spillestilen i Norge og Danmark.

- Du kan godt sitere meg på at jeg mener det sparkes mer enn det spilles i Norge. Det er bra å være direkte i spillestilen når det andre laget er i ubalanse, men noen ganger kan det være smartere å ta ett skritt tilbake, for så å ta to skritt fram. Uten at det skal gå ut over spillestilen selvsagt. Men dette bestemmer Arne Erlandsen.
Som HA-sporten skrev i går, har HamKam nå flere spillere tilgjengelig enn hva tilfellet har vært så langt i sesongen. 

- Skadene er en forklaring. Vi bruker det ikke som en unnskyldning, men vi har nesten ikke hatt det samme laget i to kamper på rad. Nå som vi får tilbake flere spillere, gode spillere med tippeligaerfaring, vil det bli bedre. Jeg har slitt, Ringberg har slitt, Urosevic har slitt. Det samme har Gullerud. Og det er bare på midten. Jeg mener det ikke er bra med så mye skifte av underlag, og vi må lære av det som har skjedd. Ringberg er konge i lufta, og vinner det meste, men vi har slitt med å få noen til å fungere sammen med ham på topp. Vi har slitt med samhandlingen generelt over hele banen offensivt.

- Kunne blitt Erlandsen-assistent
Både unødvendige straffespark og utvisninger har avgjort kamper i HamKams disfavør denne sesongen. Michaelsen brant straffe mot Aalesund og ble utvist mot Stabæk.

- Det har vært en del rare situasjoner, som har ført til at vi har tapt kamper. Straffen jeg misset i Aalesund, var vond. Men vi må bli bedre i begge boksene. Og vi må få i gang flere matchvinnere. Spisser som scorer mål, en keeper med viktige redninger, backer som skaper overtall og innleggsmuligheter. Dette gjelder i alle posisjoner, ikke bare for spissene. Men jeg har hundre prosent tro på at vi klarer å holde oss oppe.
Sier Jan Michaelsen.

Som garanterer at dette er hans siste sesong som spiller.
- Ja, jeg gir meg i høst. Nå vil jeg hjem til Danmark og dyktiggjøre meg som trener. Jeg kunne fått tilbud om å bli assistenten til Arne Erlandsen, men familien min er i Danmark, og det er ikke holdbart å være borte fra dem lenger. Men før jeg gir meg, skal jeg gjøre alt i min makt for å bidra til at HamKam holder seg oppe. Det ville vært supervondt å forlate HamKam ved nedrykk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke