17. jun
FOTBALLFEBER IGJEN: Briskebybanden skapte bra liv på Strømmen. Flere hundre hamarsinger manet laget sitt til poeng.
 
Klubben reddet og håpet lever
Mens spillerne og supporterne fortsatt øyner håp om opprykk, kan styrelederen berolige alle: HamKam skal være reddet økonomisk nå.

Publisert: 28.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Strømmen
Det var elleville tilstander på Strømmen stadion. Flere hundre hamarsinger hadde tatt turen. Kanskje så mange som 400.
Og det tok helt av da Emil Dahle utlignet til 2-2. Så glade ble Briskebybanden at de deiset over reklameskiltene som skilte dem fra banen.
Lag på lag lå de der og jublet.
Men det ble ikke flere mål.

Klarer NFF-kravene

Likevel er det grunn til å holde humøret oppe.
- Vi har klart målet vårt som var kvalik. Vi skal glede oss over det framfor å deppe over at vi ikke vant, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.
Styreleder Morten Kristiansen smilte også fra øre til øre.
Først og fremst på grunn av det sportslige, men han røpet også en vesentlig ting på spørsmål fra HA-sporten:
- Vi skal klare de økonomiske målene for å berge lisensen. Vi har kontroll på at vi må ha over 65 poeng etter NFFs lisenskrav, forsikrer Kristiansen.
Han forteller videre at de nå har dekket opp tapte inntekter på manglende sponsing og publikumsinntekter gjennom andre tiltak.
Slik HA-sporten forstår det skal flere utenfor klubben ha bidratt med til sammen over en million kroner, slik at egenkapitalen er sikret og vel så det.
- Vi skal komme tilbake med mer om hvordan dette henger sammen, men vi har funnet en løsning som redder klubben, sier Kristiansen til HA-sporten.
Han mener HamKam også er klare til å ta steget opp dersom de enten rykker direkte opp eller vinner hele kvalifiseringen.
- Vi har hele tiden jobbet med klubbens strategi hvor det heter at vi skal spille i Tippeligaen innen 2015. Går vi opp allerede nå, er vi klare for det også, sier han.

I form

Samtidig strutter Vegard Skogheim av selvtillit på vegne av laget sitt. Han mener de er gode nok til å vinne kvalifiseringen hvis det er det som blir resultatet til helga.
- All ære til gutta som snudde denne kampen. Det er ingen tvil om at vi er sterke, sier Skogheim, som ikke lar seg irritere over unødvendig poengtap mot bunnlag tidligere i sesongen.
- Vi var i dårlig form da vi møtte dem. Nå er vi i form. Det blir en spennende avslutning, sier han.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke