19. jun
Framtida: Truls Haakonsen (t.v.) og Ståle Solbakken ønsker å bidra til at HamKam kommer sterkt tilbake etter en historisk svak sesong i 2014.
 
Kunne ikke se på at HamKam raknet
Begge var sentrale da HamKam trengte øyeblikkelig hjelp i fjor sommer. Nå vil Ståle Solbakken og Truls Haakonsen gjenreise klubben.

Publisert: 27.feb.2015 13:52
Oppdatert: 27.feb.2015 13:59

- Helt ærlig har jeg vært redd for at HamKam bare skulle fortsette å rase nedover i divisjonene. Jeg frykter det også hadde skjedd dersom ikke nytt, friskt blod i klubbens styre nå sørger for ny optimisme, sier Ståle Solbakken.

Selv var FCK-treneren sentral under starten av det som onsdag ble klubbens nye styre.- Jeg skal ikke på noen måte ta på meg mer enn at jeg sørget for å samle Truls Nordby Johansen (nyvalgt styreleder) og Truls Haakonsen. Det var mitt bidrag, slår Solbakken fast.

TA ANSVAR

Anniken Solbakken, kona til Ståle, trengte litt tid til å svare ja til å bli varamedlem i HamKams styre, men takket til slutt ja.

- Det er vel slik at alle vi som mener mye til slutt må ta litt ansvar selv også, sier Anniken Solbakken.

Som kona til trener-Ståle og fotballmamma i Kamma, mener Anniken at det nå var hennes tur til å gjøre en jobb for Hamar-klubben.

- Hele familien Solbakken har at sterkt forhold til klubben. Vi hadde fantastiske opplevelser i 2003, 2004 og 2005 da Ståle trente laget, og jeg håper veldig at Hamar og Kamma kan få oppleve det samme etter hvert, sier Anniken.

Fra sidelinja har hun fulgt det som av mange blir regnet som klubbens neste store talenter.

- Jeg har hatt det mye moro med dem som kanskje blir neste generasjon med A-spillere i HamKam, sier Anniken Solbakken.

Hage-familien positiv

Den tidligere HamKam-treneren legger også til at det var viktig å sørge for at Knut og John Niclas Hage er positive til det som nå har blitt klubbens nye styre.

- Hage-familien har ikke forpliktet seg til noe ennå, men jeg tror det er helt avgjørende for HamKam at klubben spiller på lag med far og sønn Hage. De har gjort mye for klubben, understreker Solbakken, som slett ikke utelukker at han kan bidra med sin sportslige kompetanse om HamKam ønsker å benytte seg av den.

Viktige avklaringer

For Truls Haakonsens, tidligere HamKam og Vålerenga, del var hans egne følelser for klubben avgjørende til at han sa ja til å være varamedlem i klubben styre.

- I tillegg har vi gjort noen sonderinger blant dem jeg vil kalle nøkkelpersoner i og rundt HamKam. Å sørge for å skape optimisme blant disse var med på å gjøre det lett for meg å bli med, sier Haakonsen.- Var det aktuelt for deg å gå inn som et ordinært styremedlem?

- Jeg hadde verken noe mål eller ønske om det, men mange av klubbens viktigste støttespillere mente det var viktig og riktig at jeg ble med i styret i en eller annen form, forteller Haakonsen og legger til at han har blitt brukt i noen sammenhenger av Hamar-klubben det siste halve året.

- Jeg har gjort noen enkeltoppdrag for klubben den siste tida, og nå kan jeg bidra enda mer, sier Haakonsen.

Gjort det før

Paret Solbakken/Haakonsen var svært sentrale da HamKam spilte seg opp i eliteserien i 2003.

- Vi har begge vært med på denne reisen tidligere og tror det er mulig å gjør det igjen. Dersom jeg ikke hadde trodd dette var mulig, ville jeg ikke takket ja til dette, sier Truls Haakonsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
I STYRET: Anniken Solbakken er med i HamKam-styret.
FOTO: KAI KRISTIANSEN.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke