16. jun
ERSTATTES: Svein Inge Haagenrud jobber med å finne en katspiller til erstatning for blant andre Emil Dahle. Foto: Trond Lillebo
 
Må ha fem til med profflisens
Går det slik HamKam-ledelsen håper, kan de ha signert tre nye spillere før jul.

Publisert: 11.des.2013 04:13
Oppdatert: -

Pr. dato har HamKam på plass 13 spillere i A-stallen inkludert to keepere. Et ufravikelig krav for å få lisens er at HamKam må ha 18 spillere på profesjonell kontrakt. Dermed er tallet på kalkulatoren fem; HamKam må ha fem spiller til på proffkontrakt.
Spørsmålet er om det betyr at klubben skal ha inn fem eksterne spillere?
- Det er ikke avgjort, og det er også avhengig av hva slags spillere vi ender opp med, sier Vegard Skogheims trenerassistent Svein Inge Haagenrud.
Mens Skogheim er på ferie, er det Haagenrud som passer butikken, og han er i samtaler med flere spillere uten at noe er klart foreløpig.

Kanskje neste uke

Haagenrud antyder at det kan skje noe konkret på spillerfronten når Vegard Skogheim er tilbake i neste uke. Det er i første rekke tre spillere som er aktuelle nå.
Haagenrud ønsker ikke å gå ut med navn på de aktuelle spillerne.
- Det er spillere som kommer fra et høyere nivå, og den ene av dem er ikke norsk og har heller ikke spilt i Norge.

Prio på kantspillere

Det er i første rekke jakten på kantspillere som har vært HamKams prioritet.
- Vi mangler folk på kantene etter at Emil Dahle, Anders Nedrebø og Niklas Tilley Solhaug er ute. Vi ser etter kantspillere med gjennombruddskraft, men det er vel noe alle trenerne gjør, sier Haagenrud.
Men det er ikke bare kantspillere som er mangelvare.
- Akkurat nå har vi fire forsvarsspillere, fem midtbanespillere og to spisser, og det betyr at vi må ha folk i hvert ledd. Om samtlige vil hentes utenfra eller om en eller to spillere fra egen stall blir oppgradert med profflisens, er ikke klart. Vi har talenter selv også, og flere av dem vil uansett trene med A-laget.
Så langt har HamKam sikret seg franskmannen Christophe Psychè fra Kristiansund i tillegg til at flere av årets spillere har tegnet nye kontrakter.

Mange tilbud

- Vi merker at HamKam er en attraktiv og konkurransedyktig klubb, og vi får tilbud fra flere spillere hver dag. Vi er veldig godt fornøyd med de 13 vi har på plass, og har fortsatt god tid på å hente inn nye folk, sier Haagenrud og minner om at Aziz Idris ble klar da HamKam var på La Manga i fjor vår.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke