16. jun
SKADET: Strømsgodsets Nicholas Mickelson under eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Strømsgodset på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 
Nå ryker VM for Nico Mickelson
Nico Mickelson fikk en stygg skade i eliteseriekampen mot Odd søndag. Nå er det klart at U20-VM ryker for Ottestad-gutten.

Publisert: 06.mai.2019 08:57
Oppdatert: 06.mai.2019 11:09

Mickelson kom inn for Godset etter 77 minutter for Kristoffer Tokstad i oppgjøret på Skagerak Arena. Odd vant til slutt 2-1, men det som var enda verre for den tidligere Ottestad- og HamKam-spilleren var at han pådro seg det som så ut som ut stygg skade like etter at han kom inn.

I dag tidlig får HA-sporten bekreftet på SMS at skaden var så ille som den kunne se ut. På spørsmål om akillesen var avrevet, bekrefter 19-åringen det.

- Ja, den er avrevet, skriver han.

Operasjon

Nå venter en operasjon, trolig i løpet av mandagen. Godsets fysioterapeut, Marius Hoel, mener det er stor sannsynlighet for at spilleren mister resten av sesongen.

- Det var dessverre som vi fryktet i går. Nico har pådratt seg en total avrivning i akilles og han mister hele sesongen. Dette er utrolig trist og leit for Nico. Nå skal vi ta godt vare på gutten og sørge for at han får tett og god oppfølging i den perioden han går inn i, sier Hoel.

Dermed mister han også U20-VM som starter seinere denne måneden. Der var Mickelson en av de åtte første som ble tatt ut i Norges tropp.

Men nå går mesterskapet uten den offensive backen som har jobbet hardt for å komme seg inn på Strømsgodsets lag i hard konkurranse med gode medspillere.

I forrige uke ble det også klart at heller ikke Simen Bolkan Nordli får spille mesterskapet. Han ble vraket etter å ha slitt med en skade før det endelige uttaket.

Vanlig rehabiliteringstid for avrevet akilles regnes på om lag seks måneder. 2018-sesongen endte dermed med all sannsynlighet på tre innhopp og 25 minutter i eliteserien for Strømsgodset.

På Instagram fikk han støttemeldinger fra flere landslagskamerater, blant annet Erling Braut Haaland, utover søndagskvelden.

Landslagssjefen: - Trist

Overfor HA-sporten sier landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen at skaden først og fremst er lei for spilleren selv. Samtidig erkjenner han at det er et tar for landslaget inn mot mesterskapet i sommer.

- Først og fremst er det veldig trist og leit for Nico. Han mister VM, og rekker heller ikke U21-kvalifisering på høsten der han var tiltenkt en plass. Men en av de kanskje viktigste kvalitetene som fotballspiller er å håndtere motgang. Og komme sterkere tilbake etterpå, sier Johansen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke