17. jun
UTE - FOR GODT? Oluwasegun Abiodun vil ikke spille for HamKam lenger. I går var han tilskuer da de andre trente...
 
Nektet å trene
Oluwasegun Abiodun (23) er trolig ferdig i HamKam. Nigerianeren, som har kontrakt ut sesongen, ville ikke trene med laget i går og er uaktuell til kveldens kamp mot Rosenborg.

Publisert: 09.jul.2008 06:06
Oppdatert: -

HAMAR: De nærmeste dagene vil vise om klubben nok en gang forbarmer seg over ham, eller om HamKam tolker det som har skjedd, som kontraktsbrudd.

Abiodun fulgte gårsdagens treningsøkt fra tribunen.

- Har ikke sagt noe
- Jeg har ikke sagt noe. Jeg må snakke med treneren, var alt nigerianeren ville si til HA-sporten på Briskeby i går.

Årsaken til Abioduns overraskende utspill, ligger muligens i at flere agenter frister ham med spill ute i Europa.
I følge klubbdirektør Truls Haakonsen, har ikke HamKam fått noen konkrete henvendelser om fjorårets toppscorer (15 mål), som i år ikke har lagd et eneste mål.
Trener Arne Erlandsen var ikke blid i går:
- Han ville ikke være med mer. Det blir helt feil for meg. Lojalitet til klubben er mangelvare. Jeg er veldig skuffet, men ønsker ikke å bruke flere kalorier på denne saken. Vi har en jobb å gjøre mot Rosenborg i morgen, sa Arne Erlandsen, som la til:

- Dette er takken
- Klubben har jobbet og svettet for ham. Dette er takken.

- Er det noen veg tilbake for ham?
- Han sier jo at han ikke vil være her. Det er skuffende av en spiller som er blitt bakket opp på alle mulige måter.
Etter å ha sett på treningen, hadde Abiodun et kort møte med direktør Truls Haakonsen.
Etterpå hadde Haakonsen en lang prat med Arne Erlandsen, Vegard Skogheim, fysioterapeut Hans Noet og sportssjef Lars Tjærnås.

Sparken?
- Ender det med at Abiodun får sparken, Haakonsen?

- Hvis en kontrakt brytes, må, for det første, begge parter være enige, eller en av partene må ha misligholdt kontrakten. For HamKam er det viktig å opptre korrekt i forhold til de avtaler vi har. Abiodun har kontrakt med HamKam ut sesongen. Vi forholder oss til det, sier Haakonsen, som naturlig nok ønsker noen overgangskroner hvis noen pengesterke klubber mot formodning skulle begynne å by på Abiodun.
- Har dere merket interesse for Abiodun fra klubber ute i Europa?
- Nei, ingen har meldt seg.
- Jeg tar til etterretning at han ikke ønsker å bidra. Da skal han få lov til å slippe. Nå ønsker vi full fokus på Rosenborg-kampen, sier sportssjef Lars Tjærnås.

- Det beste for begge
- Vi fikk beskjed i dag tidlig om at Andy ikke ønsket å være med lenger. Det er nok det beste for begge parter. Jeg ønsker ham lykke til. På det beste har Andy vært en fantastisk spiller for HamKam. Nå må vi, som er igjen, vise at vi kan være sterke sammen, sier lagkaptein Markus Ringberg.

Oluwasegun Abiodun har snart spilt for HamKam i fire år. Det har oppstått episoder utenfor banen, både under Ståle Solbakken, Frode Grodås og Arne Erlandsens ledelse, men alltid har «Andy» og HamKam blitt enige.
Det blir de neppe nå...

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke