18. jun
 
Red Bull Salzburg snuser på Kienast?
Roman Kienast spiller trolig fra start mot Polen i kveld, og gjør han en like god figur som mot Kroatia, øker interessen for ham. Særlig i hjemlandet Østerrike.

Publisert: 12.jun.2008 06:01
Oppdatert: -

HAMAR: FC Red Bull Salzburg, den klart rikeste østerrikske klubben, nummer to etter Kienasts gamle klubb, Rapid Wien i serien i år, har garantert økonomiske muskler til å kjøpe HamKam-spissen. Og Red Bull-ledelsen vet godt hva som skjer i den norske ligaen.

Firmaet Red Bull tok over SV Austria Salzburg for tre år siden, forandret klubbens navn og farger, byttet ut ledelse og stab og sa: Dette er en ny klubb, uten historie, noe som naturligvis skapte oppstyr og misnøye hos tilhengerne.

20 millioner
For noen uker siden hentet FC Red Bull Salzburg midtbanemannen Somen Tchoyi fra Stabæk. HA-sporten antar at den totale overgangssummen lød på ca. 20 millioner norske kroner.

Hvorvidt HamKam vil være fornøyd med en lignende sum, er uvisst.
HamKam-direktør Truls Haakonsen innrømmer at interessen for Roman Kienast er økende.
Han vil ikke si hvilke klubber som har meldt sin interesse, eller hvor mye de antyder at de kan betale.

Stadig henvendelser
- Ei heller vil jeg si om vi har tenkt å selge Roman, eller ikke. Det er ikke jeg alene som bestemmer det, men styret. Jeg kan bekrefte at vi merker bevegelse rundt Roman. Vi får stadig henvendelser om ham.

Haakonsen ønsker ikke å spekulere i eventuelle overgangssummer:
- Nei, det er umulig å si. Det avhenger av hvor han eventuelt måtte havne. Norske klubber er i stand til å betale så og så mye. De største østerrikske klubbene har sitt nivå og engelske toppklubber sitt. Jeg ønsker ikke å spekulere i hvor mye vi kan få for Kienast. Det jeg kan si, er at vi har sagt at vi skal selge en spiller i løpet av sesongen. Vi har budsjettert med det. For tre år siden solgte vi to spillere (Petter Vaagan Moen og Jarl Andre Storbæk). Det salget reddet oss fra nedrykk. Pengene gjorde oss i stand til å hente Markus Ringberg midt i sesongen. Jeg er klar over at det aldri vil være populært hos våre tilhengere hvis vi selger vår beste spiller, men på den annen side, må vi ta hensyn til de løftene vi gir spillere - med store utviklingsmuligheter - som kommer til klubben vår og som sikt ønsker å gå videre.

Spisspar med Hoffer
Roman Kienast er kontraktfestet til HamKam ut 2009-sesongen. Han har bare ett obligatorisk mål for Kamma så langt i sesongen, nemlig i 1. runde mot Sander.

Det løsnet for HamKams EM-deltaker i treningskampen mot Nigeria. hvor han scoret Østerrikes neste mål.
Han var farlig nær scoring på overtid mot Kroatia.
I kveld danner han antakelig spisspar i Østerrikes 3-5-2-formasjon sammen med Erwin Hoffer fra Rapid Wien. Kienast har vært veldig god på trening, ifølge rapportene.
En ny, god kamp av Kienast betyr at HamKam kan gjøre en god handel om noen uker…

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke