17. jun
Fraværende: Lena Tyriberget mener HamKam i stadig mindre grad er til stede for å skaffe seg oversikt og referanser over hva som kreves av dagens unge spillere.Foto: Tuva Kleven
 
Savner lokomotivet
Lena Tyriberget, spillerutvikler i fotballkretsen, mener HamKam kan være kretsens lokomotiv for unge spillere, men at de for øyeblikket ikke er det.

Publisert: 01.aug.2013 04:13
Oppdatert: -

- Jobben som kretsens klart beste klubb er ledig, sier Tyriberget og ramser opp eksempler på klubber som har denne rollen i sine deler av landet: Molde, Tromsø, Sandefjord, Odd, Sogndal, Viking og Rosenborg.
- I Indre Østland Fotballkrets har vi ingen slik klubb i øyeblikket, mener Tyriberget.

HamKam er fraværende

Tyriberget har vært spillerutvikler i kretsen siden 2006 og har merket seg at HamKam i stadig mindre grad er opptatt av å sikre seg referanser på hva som kreves av unge spillere.
- HamKam er aldri til stede på verken kretssamlinger, eller regionssamlinger etter at Knut Hagen fikk andre arbeidsoppgaver i HamKam. Stort sett alle andre toppklubber er på plass, også klubber som ikke hører hjemme i vår krets, sier Tyriberget som mener det er vrient for HamKam å utvikle egne spillere så lenge de ikke har referanser på hva som kreves for å bli landslagsspiller på yngre landslag.

Tydelighet

Tyriberget innser at knappe ressurser trolig er en alvorlig utfordring for Hamar-klubben, men at klubben må sørge for å bli troverdig overfor unge fotballtalenter.
- HamKam er i perioder gode i sitt eget nærområde, i andre perioder skjer det ingenting. For å være attraktiv for unge spillere må HamKam bygge opp et solid fundament som fører til at mange mener det gir gode sportslige utfordringer å spille for klubben, sier Tyriberget som savner et interkretslag i HamKam.
- Å ha de riktige arenaene for utvikling er avgjørende. HamKam mangler i dag et godt nok tilbud til sine juniorer, mener spillerutvikleren som legger til at yngres i HamKam er i ferd med å få på plass en god del kompetanse i sin sportslige satsing.

Viktig prosess

Daglig leder i fotballkretsen, Bjørn Nybu mener det er utelukkende positivt at HamKam er sjølkritisk til egen spillerutvikling.
- Det viser at klubben ønsker å forbedre seg og erkjenner at ting må gjøres annerledes. Det skal de ha honnør for, sier Nybu.
- Historisk sett har HamKam vært Hedmarkens lag, og jeg vet at mange naboklubber savner et tettere og bedre samarbeid med HamKam, sier daglig leder i IØFK, Bjørn Nybu.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke