18. jun
VURDERER ENDRINGER: Lars Tjærnås (nr 2. fra høyre) forteller at HamKam vurderer å gjøre endringer i forhold til hva de gjør når de henter spillere. Her med Arne Erlandsen (t.v), keepertrener Rolf Høgmo og fysioterapeut Hans Noet.
 
Tjærnås: - Vurderer endringer
Lars Tjærnås innrømmer at HamKam kunne vært mer nøye i forhold til Srdjan Urosevic. Han forteller at klubben sterkt vurderer endringer i forhold til innkjøp.

Publisert: 05.sep.2008 06:14
Oppdatert: -
HAMAR: Sportssjef i HamKam, Lars Tjærnås, bryr seg lite om listen til Tor-Kristian Karlsen.

- Sånne lister blir ofte litt flåsete og populistiske. Og man kan jo spørre seg hvor mye Karlsen har sett av de to spillerne, sier Tjærnås til HA-sporten.
Han er likevel enig med Karlsen i mye av det han sier i forhold til innkjøp.
- Han har helt rett i mye. Men det er i teorien. I en ideell verden skulle vi gjerne sett spillere på trening, i kampsituasjon og også over tid hos oss før vi bestemmer oss. Men det handler naturligvis også om ressurser, sier Tjærnås, som mener at det ville vært mer penger og tid å bruke, dersom HamKam ikke skulle hatt sju til ni spillere inn i vinter.

Ikke nøye nok
Likevel innrømmer han at klubben håpet å se mer av Sebino Plaku og Srdjan Urosevic.

- Jeg har fortsatt et håp om at vi har en annen karakteristikk av de to når de går ut porten for siste gang. Men i Norge er vi veldig flinke til å være kjappe med å slå fast at noen enten er veldig vellykket eller veldig mislykket.
- Var dere nøye nok når dere hentet Plaku og Urosevic, Tjærnås?
- Med Plaku føler jeg at vi gjorde det vi kunne. Han var her på et langt opphold og vi så ham i kamper. Der føler jeg at vi var det, men med Urosevic mener jeg at vi burde vært mer nøye, sier Tjærnås, som forteller at det kan bli endringer i forhold til hvordan klubben henter spillere.
- Den biten vurderer vi veldig sterkt for øyeblikket. Det kan godt bli endringer i forhold til å systematisere og formalisere.

Tenker også langsiktig
Han presiserer at ingen i klubben regnet med at alle de nye skulle gå rett inn på laget.

- Det handler også om å tenke litt mer langsiktig. Masalin har vært formidabel, Førsund har vært fast, og kommer til å bli en nasjonalt og internasjonalt god spiller. Güven var glimrende før han begynte å slite med kropp og skader, og Karekezi har tatt både kultur, land og liga, og har vært verdifull for oss. Malmström, Plaku og Urosevic har alle vært mye skadet, og man må også se på hvor mye de har kunnet spille, og hvilken form de har vært i når de har kunnet spille, sier Tjærnås.
- Hva tenker dere om at mange av spillerne som kommer til HamKam opplever et treningssjokk og sliter med skader?
- Det må vektlegges og vurderes. Vi trener spesielt, og Arne Erlandsen kjører spillerne meget tøft i oppkjøringsperioden. Mange av spillerne, som også har vært med en stund, sier de aldri har opplevd noe lignende. Men jeg er sikker på at mange vil profittere på det, og at vi vil se en blomstring i år to hos mange av spillerne.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke