17. jun
Nære: Daniel Bekkevold var flere ganger nære scoring, men Andreas Lie storspilte. Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Trengte kun én sjanse
Hødd var i ferd med å rappe med seg ett poeng fra Briskeby. Da steg Emil Sildnes (20) til værs og skallet inn kampens eneste mål.

Publisert: 12.aug.2013 04:13
Oppdatert: -
Hamar
Tore Andreas Gundersen feilet på straffe før pause. Viktor Adebahr spolerte to store sjanser. Anders Nedrebø alene med keeper ga kun corner og Emil Dahle misset på straffespark nummer to!
Hødd sin meget gode keeper, Andreas Lie, så ut som kampens gigant. Men alt dette skjedde før Emil Sildnes kom på banen. Han trengte én mulighet og avgjorde like godt kampen med hodet.

Scorer kun med hodet

- Jeg har scoret tre ganger for HamKam i 1. divisjon, samtlige med hodet, smiler Sildnes og får en god klem av trener Vegard Skogheim. Sildnes har startet de fleste seriekampene på benken. Kun tre ganger har den tidligere Ottestad-spilleren fått sjansen fra start denne sesongen. Uten å gripe sjansene godt nok.
- Jeg har ikke vært god nok, men nå kjenner jeg at formen er klart stigende, sier Sildnes, som startet denne uka med å score tre ganger mot Fart i Bondeligaen, før han avsluttet som matchvinner og midtpunkt mot Hødd.
- Jeg har fått noen gode opplevelser den siste tida, sier Sildnes som normalt er mer driblesterk enn hodesterk.

Viktig høst

Emil mener sjøl at høstsesongen er helt avgjørende for hans egen del. Hans kontrakt med HamKam går ut etter denne sesongen.
- Jeg må spille mer enn jeg har gjort fram til nå. Å sitte på benken fortsatt er ikke bra for meg, mener Sildnes som slår fast at høstsesongen avgjør om han blir i HamKam eller ikke.
- Om jeg er god nok får jeg tillit og spilletid av Skogheim. Det er kun opp til meg sjøl, sier midtbanespilleren som i flere år har vært spilleren veldig mange HamKam-supportere har ventet på skal slå ut i full blomst.
I løpet av ei drøy uke har de lokale guttene Håkon Aalmen, Daniel Bekkevold og Emil Sildnes alle vært svært delaktig både mot Stabæk og nå mot Hødd.

Brødreduell

- Det var deilig at vi klarte å avgjøre kampen til slutt. Og veldig fortjent. Hødd kom til Hamar for å spille kynisk og ta med seg et poeng, oppsummerer kaptein Oddbjørn Lie.
Fra sin posisjon bak i bana rev han seg i håret over sjansesløsing. Ikke engang to straffer ga Kamma-mål.
- I dag var broren min, Andreas, sinnssykt god i Hødd-målet, roser HamKams kaptein som måtte roe ned broren sin etter Sildnes sin scoring.
- Det er ikke ofte jeg bruker tid på slik, men han hadde et forholdsvis høyt spenningsnivå i denne kampen, ler Oddbjørn som ikke hadde noe imot å sende broren poengløs hjem til Ulsteinvik.
Neste sesong skal brødrene Lie spille sammen i Aalesund.
Med seieren er HamKam nå kun to poeng unna andreplassen på tabellen, som gir direkte opprykk til eliteserien.
PS: Sjekk det morsomme tv-intervjuet med Emil Sildnes på h-a.no da han putter mikrofonen i øret.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke