17. jun
JAGER POENG: Her er Espen Nystuen i duell med Emil Dahle i vårens møte på Briskeby. Foto: Trond Lillebo
 
Tror hatet kan avgjøre
Kongs­vin­ger sli­ter før mø­tet med HamKam, men Es­pen Ny­stu­en tror gam­melt fiend­skap bi­drar til at opp­gjø­ret er helt åpent.

Publisert: 16.aug.2013 04:13
Oppdatert: -

- Kampene mot HamKam er spesielle for Kongsvinger, i og med at det er det mest tradisjonsrike lokalderbyet vi har. Det laget som vil mest og vinner flest dueller, vinner kampen, sier Nystuen til HA-sporten.
Mannen som er både midtstopper, daglig leder og sportssjef i Kongsvinger hevder overfor Glåmdalen at dette er en slags «frikamp» for Kongsvinger, der rivalisering, gammelt fiendskap og vilje avgjør det han omtaler som et hatoppgjør.
-Jeg ser på det som en kamp lik alle andre lokaloppgjør. På en måte et morsomt tap, kan du si. Men folk som Vegard Skogheim og Vegar Bjerke er typer jeg kjenner godt til og ikke har noe dårlig forhold til, selv om byene og klubbene har et betent forhold.

Ingen hamarkamerat

Det kjølige forholdet mellom de to Hedmark-klubbene er viden kjent. Eller som Arnar Førsund - som tidligere har spilt for begge lagene - som KIL-spiller uttalte:
Hamar er jantelovens hjemby.
Han fulgte opp med at han hater HamKam, liker hverken byen, folkene eller klubben - og kalte spillerne i grønt og hvitt en gjeng med kyllinger.
På årets 1-1-kamp på Briskeby hadde KIL-fansen et banner med teksten «Heller venneløs enn Hamarkamerat».
- Gjelder dette for deg også, Nystuen?
- Jeg er ikke noe Hamarkamerat, nei, det er jeg ikke.

Freder trener Aasen

Etter en god start på sesongen, ligger KIL nå ett poeng over nedrykksstreken etter 0-2 og 1-5.
Den tunge trenden har også fått lokalavisen til å stille spørsmål ved hvor trygt Stian Aasen sitter som trener.
- Det er ikke noe tema. Han har vært bånn lojal overfor de forutsetningene vi har, og jobbet knallhardt, sier Nystuen, og utdyper:
- Vi bygger en klubb på lang sikt, og var klar over at 2013 kom til å bli et tøft år. Vi ønsker å bygge noe som er sterkere og tåler mer, og da må man kanskje rive litt ned for å bygge det opp igjen.
Han tror heller ikke det at KIL kjemper for å overleve mens HamKam er i toppen vil utgjøre noen forskjell på motivasjonen.
- Disse kampene lever sitt eget liv og marginer avgjør.
- Kan HamKam rykke opp?
- I utgangspunktet har de ikke et så godt lag at de skal det, men det er vanskelig å spå. Det er godt mulig med litt flyt. Det er tre poeng mellom andre- og sjuendeplass. Det er flere som kan klare det også, sier Nystuen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke