18. jun
ENGASJERT: Arne Erlandsen i typisk positur på gårsdagens trening.
 
Tror ikke på rask Rekdal- effekt
Arne Erlandsen tror ikke på superrask Rekdal-effekt: - Kjetil Rekdal kan ikke forandre mye på Aalesund i løpet av den første uka i ny jobb.

Publisert: 13.sep.2008 06:00
Oppdatert: -
HAMAR: - Nei, han kan ikke forandre mye på to treningsdager, sier HamKam-treneren foran søndagens bunnkrig på Briskeby.

- Da han trente Vålerenga, var han veldig tydelig på å demme opp bakover. Framover var det mer fritt, slik spillerne ville.

- Møter et godt lag
Arne Erlandsen har merket seg at Kjetil Rekdal har stengt en trening i Ålesund og holder kortene tett til brystet.

Sjøl tenker han ikke i sånne baner.
- Vi møter et godt lag, sier Erlandsen, som har merket seg at Aalesund har fått to nye, den tidligere Viking-spilleren Peter Kopteff, og VIF-spissen Glenn Roberts, som spilte for Sundet i vår.
- Aalesunds tometersmann, Tor Hogne Aarøy, har ofte vært god mot HamKam?
- Ja, han har vært god i tre kamper i år, den ene mot oss. At Kjetil vil utnytte hans kapasitet, sier seg sjøl. Men begge våre to (Frode Bjørnevik og Knut Henry Haraldsen) vil ta ham i lufta. Vi må jo gå i duellene hvis de er i egen boks. Vi vil gjerne vinne duellene både i lufta og der hvor andreballene detter ned, forsikrer Arne Erlandsen.

Ønsker å vinne
- Hva gjør dere hvis det står 0-0 et kvarter før full tid?

- Det er viktig at vi som ledere går foran og ønsker å vinne kamper. Vi må ofre noe for å vinne. Hvis vi bare ønsker å spille safe, blir det safe, sier HamKams trener, som er entusiastisk og offensiv foran søndagens viktige oppgjør:
- Siden vi ligger ett poeng bak Aalesund, kan vi avgjøre vår egen skjebne. Det er lenge siden vi har vært så nær vår målsetting om å holde oss i divisjonen. Er vi dyktige nok, klarer vi det. Vi vet det blir tøft og vet også hvor viktig det er å være konsentrert fra start. Vi er mentalt forberedt på krigen, sier Erlandsen, som legger til:
- Det er sånne kamper vi ønsker å spille hver uke.

Ikke mer styr
Samtidig er han helt klar på at kampen mot Aalesund er en av sju høstkamper:

- Det blir helt feil hvis vi legger mer enn normalt i denne kampen. Jeg føler ikke at det er noe mer styr enn vanlig foran denne kampen. Ikke noe er annerledes for oss.
- HamKam har bare vunnet to av ni hjemmekamper?
- Ja, to poeng på de fire siste hjemme, betyr at vi ikke er gode nok i avgjørende situasjoner. Det går på dyktighet, sier Arne Erlandsen.
- Vi har tatt flere poeng i høst enn i vår. Det har sammenheng med at mange som var skadd i vår, er tilbake, og at vi har mye bedre treninger. Vi har hatt et løft i det siste, slår HamKam-treneren fast.

- Håpløs statistikk
- Aalesund har tatt 11 poeng hjemme på kunstgraset og bare fire borte. De har normalt trøbbel på vanlig gras?

- Aalesund har slått Brann borte! Det blir helt håpløst å prate om statistikk. Jeg blåser i det som har med kunstgras, vanlig gras, sol eller regn å gjøre.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke