17. jun
TAKK EMIL: Vegard Skogheim byttet ut Emil Dahle rett før slutt og ga ham en god klem for jobben mot FFK. Foto: Trond Lillebo
 
Vil kjempe for å beholde Dahle
Fredag sa Emil Dahle nei til et nytt kontraktstilbud fra HamKam, men etter gårsdagens dribleshow lover Vegard Skogheim å komme med et bedre tilbud.

Publisert: 21.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

HamKam var i lekehumør. Og navnebrødrene Emil Dahle og Emil Sildnes var virkelig gode lekekamerater. Men det var ingen tvil om det var Dahle var banens beste.
Så får det heller være at det nesten ble litt for mye av det gode.
- Jeg er litt irritert på meg selv for at jeg ikke scoret minst ett mål til. Og jeg tror Vegard (Skogheim) hadde ønsket at jeg skjøt da jeg fikk sjansen der i andre omgang, sier Dahle til HA-sporten.
Situasjonen han sikter til var da Emil Dahle først fintet en rusende FFK-forsvarer ned på rumpa. Dessverre ble fristelsen for stor til å ta den samme finta på den utrusende målvakten Haraldur Bjørnsson, og islendingen hang akkurat med til at han fikk stoppet ballen da Dahle var på vei forbi.

Tilgitt

- Vi har hatt våre fighter gjennom de årene Emil har spilt for meg. Og han vet at jeg gjerne vil at han skal skyte litt oftere når han kommer inn i 16-meteren, men han er også så trygg på meg at han tør å gjøre de dribleseriene. Han er tilgitt for at den i andre omgang ikke gikk. Og han var virkelig god i denne kampen, roser HamKam-treneren.
Selv om Skogheim og Dahle har hatt sine diskusjoner mens moldenseren har spilt i HamKam, er ikke Skogheim i tvil om at han vil kjempe for å beholde den driblesterke midtbanespilleren som ble omskolert til kantspiller denne sesongen.
- Han sa nei til det første tilbudet vårt nå på fredag, men det er sånn det er. Jeg ønsker å ha med Emil videre i HamKam, så får vi se hvor mye det vil koste. Vi er forberedt på at det vil komme flere klubber på banen også, men foreløpig har vi ikke hørt noe. Uansett vil vi kjempe for å beholde ham her, sier Skogheim.

Flere sjanser

Dahle-showet startet i første omgang, men han burde spilt videre til Sildnes da han kom fri etter 31 minutter. Skuddet gikk utenfor.
Derfor passet det bra å revansjere det bare tre minutter senere.
- Jeg måtte sette den siden jeg bommet på den første. Jeg dro av en litt enkelt, og så kom jeg meg litt forbi den andre hvor ballen gikk mellom beina hans. Da var det bare å skyte ned i hjørnet, sier Dahle.
Viktor Adebahr scoret for øvrig HamKams andre mål, slik at både Dahle og Adebahr nå er oppe på åtte mål - som er mest i HamKam.
Minuset i går var at FFK reduserte rett før slutt gjennom Robert Stene. Dermed mistet HamKam 3.-plassen på målforskjellen.
Likevel tok HamKam et stort steg på vei mot kvalikspill gjennom denne seieren. I tillegg tapte Hødd og Ranheim i helga, slik at HamKam nå er bare ett mål bak Hødd i kampen om den viktige 3.-plassen som gir 450.000 kroner ekstra gjennom medieavtalen og hjemmebane fordel i kvalikspillet.
- Det er perfekt at vi har funnet formen nå. Jeg tror vi har gode muligheter nå som hele laget spiller med stor selvtillit, sier Emil Dahle.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke