17. jun
 
Vondt
Viking og Strømsgodset bar seg ende over på grunn av banen. Brann frykter HamKams duellstyrke. Thorstein Helstad & Co. er redd det skal bli vondt å spille på Briskeby lørdag kveld.

Publisert: 27.jun.2008 06:06
Oppdatert: -
HAMAR: Før han dro til Hamar med laget sitt i begynnelsen av april, survet Uwe Rösler over Briskebys beskaffenhet.

Tyskeren brukte veldig mye tid på å forklare hvor vanskelig Briskeby ville være å spille på.

Ristet på hodet
Gutta hans trodde naturligvis på sin trener. De ristet på hodet i vemmelse bare de fikk se det grå grasfattige underlaget.

Ikke rart at de tapte 3-2. Det gikk altfor lenge før de skjønte at det faktisk gikk an å spille fotball utpå der.
Stabæk brukte ikke for mange kalorier med å tenke på banen. De visste at de måtte spille fotball på en litt annen måte enn vanlig. Og gjorde det.
Så kom Strømsgodset og Ronny Deila. Da jeg snakket med ham etter 1-1-kampen, var han mer opptatt av krittstrekene som ikke syntes, og HamKam som ikke hadde hatt en eneste sjanse.

Ligner et stadion
Lørdag kommer fjorårets seriemestere til byggeplassen Briskeby, som mer og mer ligner et moderne stadion.

Det er opplest og vedtatt blant norske elitetrenere at det er vondt å møte et HamKam-lag, som i tillegg baserer mye på dødball.
Jeg har lest at Brann også er blitt vesentlig bedre, og mer opptatt av de mulighetene smarte dødballer fører med seg. Da kan det jo bli livlig i lufta over ei matte som er blitt vesentlig mye bedre siden 1-1 mot Strømsgodset 19. mai.

Uten Karadas og Bakke
Men Branns dødballer er veldig avhengig av Azar Karadas.

Og han spiller ikke mot HamKam.
Eirik Bakke, rivjernet på midtbanen, har bedt om å få slippe krigen mot HamKam. Han vil ikke bli mer ødelagt enn han er.
Uten Karadas, Bakke, Cato Guntveit og Gylfi Einarsson i laget, skjønner jeg godt at Mons Ivar Mjelde ønsker å spille mest mulig langs bakken lørdag.

Restart
HamKam snakket mye om restart etter 4-0 over Moss i Alvdal. De ser på de 17 seriekampene som er igjen, som en ny sesong.

Et lag som ligger i bånn med bare fem poeng og 13 minusmål, trenger ikke lenger tenke på straffe-, utvisnings- og skademarerittet som red dem i vår.
Nå handler det om noe så enkelt som engasjement.
Og mot.
Brann har aldri likt seg på Briskeby.
Brann er like dårlige på Briskeby som HamKam har vært i Bergen.
De røde har bare vunnet en av de 11 siste kampene i Hamar…
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke