17. jun
Tillit: Nicholas Mickelson har fått massiv tillit i HamKam.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
HamKam best på å gi juniorene sjansen
Juniorgutta i HamKam har fått over 6.000 spilleminutter i årets 1. divisjonssesong. Det er soleklart mest i ligaen.

Publisert: 15.nov.2018 21:30
Oppdatert: 15.nov.2018 21:39

Som HA-sporten tidligere har bemerket har ingen klubber i 1. divisjon denne sesongen gitt mer tillit til spillere i junioralder enn HamKam.

Onsdag melder HamKam på sine egne nettsider at juniorene i klubben har fått totalt 6.019 spilleminutter i årets 1. divisjon, noe som bekrefter at HamKam topper statistikken med soleklar margin.

Til sammenligning har nest beste lag på lista, Levanger, gitt juniorene 4.089 spilleminutter.

LES OGSÅ: Unggutta selger inn HamKam

- Bidragsytere fra dag én

Det er avtroppende HamKam-trener Kevin Knappen som har ført statistikken klubben refererer til. Til HamKams hjemmeside understreker han hvor viktig unggutta har vært for oppturen til klubben de siste sesongene.

– Våre juniorspillere har ikke vært passasjerer på noen som helst måte. Alle har vært bidragsytere fra dag én. Ser vi tilbake i tid så benyttet vi ni juniorer fordelt på 4.882 minutter i 2016, og sju juniorer fikk 4835 minutter i opprykkssesongen 2017. Tallene viser at årets statistikk er en trend – ikke et blaff, forteller Kevin Knappen før han fortsetter:

– Juniorene er grunnen til oppturen i HamKam de siste sesongene. Unggutta har mye av æren for framgangen de siste sesongene.

LES OGSÅ: HA-børsen: Unggutta tok tak

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke