17. jun
UTE: Martin Blakseth Huse fikk en smell mot Vålerenga, og er ute noen uker. Det er usikkert om han rekker den første kvartfinalen 4. mars.FOTO: Fredrik Olastuen
 
Har aldri hatt alle spillerne skadefri denne sesongen
Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen har ikke hatt alle spillerne tilgjengelig i en eneste seriekamp. Nå ser det bedre ut, men det er usikkerhet rundt Martin Blakseth Huses skade.

Publisert: 24.jan.2017 16:41
Oppdatert: 25.jan.2017 07:09

Skader og sjukdom har vært en utfordring hele sesongen for Storhamar. Fredag fortalte lege My Lystad at det var et realistisk håp om å få alle klare til sluttspillet, men så fikk Martin Blakseth Huse en smell mot Vålerenga, og måtte gå i garderoben. Det er usikkert hvor lenge han er ute. Det skal gjøres flere undersøkelser. Trolig er fire til seks uker ute en mulig utgang. Eirik Skadsdammen er ute et par uker til etter bruddet i foten, som han pådro seg mot Lillehammer i romjula.

Mot Vålerenga var Joakim Jensen tilbake etter ryggtrøbbel. En ny gladmelding til alle som liker Storhamar er at Lars Løkken Østli er tilbake mot Kongsvinger torsdag etter sjukdom.

Backen mistet også sju kamper tidlig i sesongen da han hadde trøbbel med albuen.

Jobber med Tenute

Anders Gulliksen er på veg tilbake etter en smell, og det jobbes hardt med å få Joey Tenute klar til sluttspillet.

– Det var en smell med Huse. Det var utrolig kjedelig at han ble skadet, men skader er medaljens bakside. Vi vet at de kommer, men det er kommet litt for mange skader - i tillegg til at flere var ute med sjukdom en periode. Det gir oss utfordringer, for det må gjøres endringer litt for ofte. Vi har ikke hatt alle tilgjengelig i en eneste seriekamp denne sesongen. Det er jo veldig spesielt, sier Sjur Robert Nilsen, og fortsetter:

– Vi har jobbet hardt for å få laget til å fungere med de som spiller til enhver tid, og jeg synes vi har klart det brukbart. Det er to kamper som skiller seg ut negativt, og det er Lørenskog borte (0-4) og Stavanger borte (2-7). Jeg er opptatt av at vi ikke skal bruke skader og sjukdom som unnskyldning, sier Sjur Robert Nilsen.

Det er ti kamper igjen av seriespillet. Den første kvartfinalen spilles 4. mars.

To matchstraffer

Petteri Nummelin har slitt med lysken, i tillegg til at han har vært sjuk, men han er også tilbake i spill. Christian Larrivée, Hampus Gustafsson og Lars Erik Hesbråten er også i spill igjen.

Matchstraffer på Hampus Gustafsson og Martin Rønnild har også gjort kabalen utfordrende. Gustafsson sonet mot Vålerenga, og er tilbake mot Kongsvinger. Tirsdag kveld var det ennå ikke klart hvor mange kampers karantene Martin Rønnild får etter matchstraffen mot Vålerenga.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TILBAKE: Lars Løkken Østli er tilbake mot Kongsvinger torsdag.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke