16. jun
STORHAMAR-SPILLER: Alexander Reichenberg, her avbildet under en bortekamp mot Manglerud høsten 2015, gleder seg til å spille i CC Amfi igjen.
FOTO: NTB / SCANPIX
 
Praha-Reichenberg: - Forskjellen på klubbene er ikke så stor
Alexander Reichenberg (25) spiller for en av Europas største hockeyklubber. Og han synes overgangen fra Storhamar har gått fint.

Publisert: 12.des.2017 11:56
Oppdatert: 12.des.2017 15:16

Denne uken er Alexander Reichenberg og resten av hockeylandslaget i Hamar, der de skal møte Russland, Frankrike og Slovakia i CC Amfi til en firenasjonersturnering. 

Reichenberg, som kanskje var Storhamars beste utespiller sist sesong, har byttet ut CC Amfi med mektige O2 Arena i Praha.

Rinkside: Sjekk hvilket terningkast Söderström gir laget

Men Lillehammer-gutten synes ikke overgangen har vært så stor som ventet.

- Forskjellen på klubbene er ikke så stor, egentlig. Det går jo ut på det samme. Men jeg merker at jeg har kommet til en litt annen kultur. Vi trener ekstremt mye og har veldig mange rare treninger og øvelser, sier Reichenberg.

Da HA-sporten ber ham utdype kommentaren, svarer han følgende: 

- Jeg var veldig fornøyd i Hamar. Men i Praha så er det sykt populært med hockey. Så alt er på stell der, forteller Reichenberg.

Les også: Bull på landslaget

25-åringen rakk å bli en folkekjær spiller i den gule og blå Storhamar-drakta, og han gleder seg til å komme hjem til sin gamle hjemmebane. 

- Det skal bli utrulig kult å komme til CC amfi igjen. Det var jo der jeg klarte å komme meg videre til neste nivå som hockeyspiller. Jeg gleder meg skikkelig til å få på meg landslagsdrakten og spille foran dem igjen, sier han.

I februar håper Reichenberg å være en del av Petter Thoresens OL-tropp.

- Det er en drøm å komme med til OL. Jeg skal krige på i de kampene vi har her på Hamar, så får vi se om jeg blir tatt ut eller ikke, avslutter han. 

Storhamar-spillerne Christian Bull og Robin Dahlstrøm er med i Norge-troppen.

Landslaget møter Russland torsdag i CC Amfi. Pucken droppes 19.30.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke