23. feb
 
Kjempet i teten i lagskytingene
Torsdag var lagskytingenes dag på Landsskytterstevnet, og både Løiten skytterlag og veteranlaget til Hedmark skyttersamlag avsluttet med gode resultater.

Publisert: 09.aug.2018 18:19
Oppdatert: 09.aug.2018 22:42

Det startet med lagskyting (fire skyttere fra hvert lag), hvor Løiten stilte med Ole Magnus Bakken, Sindre Nordvik, Kjersti Johanne Sjøli (J) og Åge Sætre (V65). Bakgrunnen for dette lagoppsettet er at lagene skal bestå av to klasseførte skyttere og to som skyter bare liggende. I tillegg er det kvalifisering med bakgrunn i de innledende skytingene i de forskjellige klassene. Og med utgangspunkt i den kvalifiseringen lå Løiten på 13.plass med 984 poeng.

Åge Sætre var førstemann ut i konkurransen, og fikk 99 på sine 10 skudd. Deretter fulgte Kjersti Johanne Sjøli opp med 100 poeng. Begge skjøt liggende og de ga Løiten et godt utgangspunkt. Deretter fulgte Sindre Nordvik opp med 98 og Ole Magnus Bakken avsluttet med 98, som ga sluttresultatet 395.

Det var tredje beste resultat rent poengmessig, men i prioriteringen om innerblinker ble Løiten henvist til sjetteplass.

Samlagsskyting for veteranene

Samlagsskytingen er også en lagskyting med fire forhåndsuttatte skyttere fra forskjellige lag i Hedmark skyttersamlag, og i år var følgende skyttere uttatt:

Arne Helseth, Tangen (V73), Terje Hågensen, Stange og Romedal (V65), Per Egil Storsveen, Løiten (V55), Sven Tore Tråseth, Lismarken (V55)

Arne Helseth var førstemann ut, og han gjorde ingen feil. Det ble 100 poeng. Deretter fulgte Terje Hågensen, Per Egil Storsveen og Sven Tore Tråseth, med henholdsvis 98, 97 og 98. Totalt 393 og delt tredjeplass, men etter fintelling av innerblinker falt de ned på 21.plass. Dette viser at det ikke er godt nok å skyte vanlige 10-ere, det må også vær emasse innblinker. Uttrøndelag skyttersamlag vant samlagsskytingen for veteraner med 398 poeng.

Seniorlaget skuffet

Siste lagskyting torsdag var for de klasseførte skytterne (klasse 3-5), og her hadde Hedmark en tredjeplass fra i fjor å forsvare. Og med de resultatene våre skyttere har prestert før Landsskytterstevnet, var det stilt forventninger til denne konkurransen også i år. Dessuten vant det forhåndsuttatte laget den samme konkurransen i Fylkesmesterskapet for Hedmark tidligere i sommer.

Men heller ikke i denne konkurransen klaffet det for våre skyttere i år. De forhåndsuttatte var Dag Lien, Sindre Nordvik, Sverre Frøshaug og Ole Magnus Bakken. Dette er det samme laget som har representert Hedmark både i Landsdelskretsstevnet i Etnedal og i Fylkesmesterskapet. Men i Stjørdal ble det bare 383 poeng og 21.plass til slutt. Dag Lien startet med 93, og detter fulgte Sindre Nordvik med 96, Sverre Frøshaug med 99 og Ole Magnus Bakken med 95

Fradag fortsetter finaleskytingene med bl.a. kåring av norgesmesteren i feltskyting og enkeltfinaler i alle klasser på finfelten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke