15. feb
VANT IGJEN: Tor Wollebæk gir seg ikke. I helga vant han med Kaksen.Foto: TR Media
 
Seier nummer 2.545
Lørdag reiste lokale Tor Wollebæk til Örnsköldsvik nord i Sverige. Han greide mesterstykket å sette kaldblodshesten Kaksen først i Säterbests Minne, et V75-løp med 125.000 kroner i førstepremie. Og Wollebæk høstet ros etterpå.

Publisert: 09.sep.2018 19:29
Oppdatert: 09.sep.2018 19:34

Kaksen var skeiv, og kantete. Han lå nær galopp i hele sisterunden, men rutinerte Wollebæk (69) hadde full kontroll. I en spennende sluttkamp lirket mannen fra Ottestad Kaksen først over streken, noen meter seinere slo hesten på en galopp.

Svenske eksperter roset etterpå, de hadde knapt sett maken til kjørekunst. Også i norsk travsport ble bragden bemerket nøye.

- At jeg har kjørt mange vriene kaldblodshester tidligere kom godt med. Kaksen har en enorm fart i kroppen, vi greide å lure svenskene i dag også, kommenterte Tor Wollebæk til avisa etterpå.

Egentlig har distriktets kuskestjerne lagt kjørehanskene på hylla, i år har pensjonisten kjørt kun sju løp. To ganger til seier, og to ganger til 2. premier. Totalt har Wollebæk vunnet 2.545 triumfer i sitt liv i sulkysetet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke