23. apr
Pallen i D21: Kamilla Olaussen, Marianne Andersen og Marte Narum. Foto: Emilie Westli Andersen
 
Skadet i oppløpet – tok bronse!
Marte Narum, Stangejenta som løper for Nydalens SK, løp inn til bronsemedalje på NM langdistanse i orientering. På de siste meterne før mål skadet hun leggen og trolig er NM-uka over for hennes del.

Publisert: 13.sep.2018 16:23
Oppdatert: 13.sep.2018 16:23

-Før den lille kollen i oppløpet så smalt det i leggen. Jeg hørte det smalt! Jeg følte at jeg ikke klarte å sparke ifra. De siste meterne ble veldig lange. Det var helt forferdelig, sier Marte Narum etter målgang. Hun sitter på bakken med is på leggen. I verste fall er noe av, i beste fall er det bare en strekk. Smilet er likevel på plass – hun har jo tatt bronsemedalje!

-Jeg hadde ikke noe resultatmål. Det var bare om å gjøre å få til et godt løp. Fikk jeg til det kunne jeg kjempe om medalje. Jeg har konkurrert lite i år, så jeg visste ikke helt hvordan jeg lå an, forteller Narum. Hun kapret bronsemedaljen med 14 sekunders margin.

-Jeg synes løpet var veldig bra, med unntak av en bom på slutten. Jeg er litt usikker på vegvalgene, men jeg hadde bra flyt og løp sikkert. Jeg gjorde det jeg hadde bestemt på forhånd, sier Narum. Vinneren ble Marianne Andersen fra Kristiansand OK foran Kamilla Olaussen fra Fredrikstad SK.

Utenfor pallen

Magne Dæhli, Halden SK, liker best de lange distansene. I NM måtte han likevel se seg slått av tre stykker og havnet dermed på fjerdeplass, 29 sekunder bak en medalje.
-Jeg er ferdig med sesongen. Jeg følte egentlig at sesongen var over etter verdenscupen for to uker siden. Jeg hadde ikke vært her om jeg ikke måtte, sier han. Løtensokningen åpnet bra og traff godt med vegvalgene sine.

-Midtveis rakna det. Jeg fikk noen småbommer, så bomma jeg på et vegvalg, også fikk jeg noen småbommer igjen. Da var det over, sier Dæhli, som endte opp hele 7:29 bak landslagskollega Olav Lundanes.

Thomas Natvig Årstad, også fra Halden, tok sølvet foran Paul Sirum fra Frol IL som tok bronsemedaljen. Dæhli stiller ikke på mellomdistansen i morgen, men på stafetten på søndag.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke