23. apr
KRASS KRITIKK: Bent Svele (til høyre) mener Norge gjorde taktiske feil mot Romania. Her med makker Harald Bredeli. FOTO: NTB scanpix
 
Bent Svele etter EM-fadesen: – Norge ble spilt helt ut av hallen
TV 2s håndballekspert Bent Svele er kritisk til hvorfor Norge lot superstjernen Cristina Neagu gå fritt i EM-kampen onsdag.

NTB
Publisert: 06.des.2018 11:14
Oppdatert: 06.des.2018 11:27

Der tapte Norge 23-31, og Neagu herjet med elleve mål og utallige assister.

Aldri har Svele sett et norsk landslag blitt så utspilt.

– Vi burde kanskje ha tatt bort Neagu (med frimerke). Når det butter så bakover, må man prøve noe. Det kunne jo ikke gå verre enn det gjorde. Norge ble spilt helt ut av hallen av et meget godt lag med en meget god trener (spanjolen Ambros Martín), sier Svele til NTB.

Han mener kampoppsettet i hovedrunden gir et lite norsk håp om semifinale.

– Romania må sannsynligvis slå Nederland (søndag) for at Norge skal kunne komme med i kampen om semifinale. Derfor er det en stor fordel for Norge at den kampen spilles tidlig i hovedrunden. Hadde Nederland og Romania møttes til slutt, kunne de styrt litt selv. Jeg tror ingen av de to lagene vil ha med Norge inn i en semifinale.

Falsk trygghet

– Generalmissen mot Tyskland trodde vi var en engangsforeteelse. Så synes alle at vi var bedre mot Tsjekkia der vi brukte beina mer og sto bedre mot.

– Det kan være det ga en falsk trygghet om at Norge var tilbake med den defensiven laget ville ha, fortsetter Svele.

Svele peker også på at Norge mangler tre venstrehendte spillere som hadde vært med om de kunne. Norges beste Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Skogrand. De to førstnevnte er skadd mens Skogrand venter barn.

(©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke