buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
– Det er stor forskjell på Næra og pressområder på Sørlandet
De som har fått mandat til å håndheve lover og regler har også fått et ansvar for å gjøre dette på riktig måte.

0
Publisert: 30.mai.2015 04:00
Oppdatert: 30.mai.2015 09:17

Meninger

Jeg har fulgt med litt i avisene om denne saken. Og for å få et litt bedre innblikk i hva dette dreier seg om har jeg foretatt en befaring i området. Ut fra det jeg har observert synes det underlig at dette er blitt en sak i massemedia. Utgangspunktet, slik jeg har forstått det, er friluftsloven og 100-metersregelen som skal være fri for bebyggelse langs åpent vann. Alle lover og regler skal selvfølgelig overholdes. Hensikten med alle lover og regler er også være at de skal være samfunnsgagnlige.

Det her tolkning kommer inn i bildet. De som har fått mandat til å håndheve lover og regler har også fått et ansvar for å gjøre dette på riktig måte. Ulike forhold kan tilsi at tolkninger bør føre til ulike beslutninger i slike sammenhenger. Det er stor forskjell på et pressområde ved kysten på Sørlandet og en strandsone ved Næra. Jeg så ingen overdimensjonerte kaianlegg, luksuspalasser, lystjakter i mangemillionersklassen tett i tett ved anker. Heller ingen store skilt med «Privat område, adgang forbudt». Det var slike forhold som i sin tid utløste 100-metersregelen. En ankringsplass for ei å fortøye bør det vel fortsatt være plass for ved Næra også.

Jeg så derimot at det foregår en viss form for næringsvirksomhet enkelte steder. Veldrevne gårder. Det er i dag ingen selvfølge. Det er nok av eksempler på fraflytta gårdsbruk og igjengrodde kulturlandskap. Noen vil kanskje si at det er for hardt tatt i ved Næra, men det er en ubehagelig kjensgjerning at det er det som nå skjer hver dag i landet vårt. Alle gårdsbruk er bygget opp ved privat initiativ, skaperglede og ønske om å gi livsgrunnlag for seg og sine. Vi har en arv å ta vare på her. Vi snakker om «Levende bygder», vi må ikke la rigide fortolkninger av lover og regler ødelegge det. Litt mat trenger vi kanskje i dag og i framtiden også? I vårt forvaltningssystem er det fortsatt noe som heter «dispensasjon».

Fri ferdsel i 100-metersonen ved Næra hindres ikke i dag av bebyggelse, men av tett skog og gjengroing. Det burde stimuleres til mer bruk av denne strandsonen. Det vil gi et åpnere lysere og ennå flottere naturlandskap. Referanse, tenk dere Mjøsa uten gårder og kulturlandskap.

Etter det en har sett burde grunneierne fått ros og støtte for det arbeid de har gjort ved Næra, og ikke bli hengt ut i massemedia.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat