Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
KLAR TALE: Ekspertpanelet på Jafs diskuterer små og store verdensproblemer. Ordfører Nils A Røhne får godt skussmål av stamgjestene. I oransje t-skjorte sitter Bjørn Ørbekk. Lengst til høyre er leder i Stange sentrumsforening Per Ivan Lillejordet.BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
– Greier oss alene
Kommunesammenslåing og eiendomsskatt er heteste valgkampsaker konstaterer gjengen rundt kaffebordet på Jafs. Nils A. Røhne er den beste på toppen, sier Bjørn Ørbekk.

Publisert: 17.aug.2015 07:03
Oppdatert: 17.aug.2015 07:19

– Du må ha et problem, Nils som kommer hit, spøker de munnrappe, humørfylte stamkundene og humrer.

Ordføreren har invitert den nystiftede sentrumsforeningen på vandring i Stangebyen og stikker innom treffstedet. Beskjeden er klar til kommunens øverste leder. Kommunesammenslåing vil kaffegjengen ikke ha noe av. De er klare sitt budskap når det gjelder sentrumsutvikling og et levende sentrum. Fyll tomme sentrumslokaler, kommunen må gjøre mer er gjennomgangstonen.

I valgstemning

Det er liv rundt bordet og Bjørn Ørbekk liker det han hører. Dessuten får Røhne godt skussmål av gjengen. Han er en populær ordfører og ingen tror han ikke blir gjenvalgt for sin tredje periode.

– Hadde det vært folkeavstemning i dag ville jeg ha stemt nei til kommunesammenslåing. Det har jeg faktisk sagt i avisen, sier Røhne og hilses med ovasjoner fra et samstemt kaffebord.

– Nytt for meg at du sier det, Nils, den eneste som har sagt blank nei hittil er Aasa. Det er viktig å bevare Stange som egen kommune, svarer Ørbekk.

Ordføreren må imidlertid minne om at både Senterpartiet og Bygdelista var med og stemte for folkeavstemning våren 2016.

Største ordførerfavoritt

Tirsdag ble det klart at Nils A. Røhne ifølge bettingselskapet Betsson.coms ordførerodds er den største ordførerfavoritten i landet nå. Han står til den laveste oddsen du kan ha, nemlig 1.01, da ordføreroddsen ble offentliggjort.

Positivt for sentrum

Stangeordføreren roser handelsstanden som organiserer seg i en sentrumsforening for å trekke gårdeierne med i utviklingen av sentrum.

– Sentrumsforeningen blir en viktig samarbeidspartner med kommunen. Vi trenger en dialogpartner i utviklingen av sentrum.

Ifølge Røhne har kommunen allerede gjort mye og kommunesenteret ser helt annerledes ut i dag enn for noen år siden.

– Tingvoldtorget, selve møteplassen er flott. Vi glemmer ikke Bygdelistas utsagn om at de ikke ønsket skog på torget, men biler. Nå har vi greid å kombinere parkering og grønne lunger. Avtalen med Coop er nå snart i havn og dermed få vi gjort noe med den store parkeringsplassen mellom biblioteket og Coop-bygget, sier Røhne.

En ny sentrumsplan har PRIO nummer en, avslutter ordføreren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke