hacklink
17. sep
går hardt ut: Jernbane er i vinden om dagen, og ordfører Morten Aspeli og leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Arbeiderparti beskylder sine politiske motstandere for en useriøs vingling i jernbanesaken. FOTO: Eli J. Haugen
 
– Har ikke sett maken til vingling
Ordfører Morten Aspeli og partileder Thomas L. Jørgensen (Ap) hevder de ikke har sett maken til vingling i jernbanesaken som det Høyre og By- og bygdelista nå presterer.

Publisert: 20.aug.2015 08:36
Oppdatert: 20.aug.2015 09:04

De to Arbeiderparti-toppene er opprørt over By- og bygdelista og Høyres ordførerkandidaters siste krumspring i jernbanesaken. By- og bygdelista har gjort kjent at de ikke vil ha jernbanen i strandsonen, men ordførerkandidat Einar Busterud sa i gårsdagens HA at det ikke automatisk betyr at de går for østlinja.

Useriøst vingling

Også Høyres ordførerkandidat Knut Fangberget får sitt pass påskrevet, siden han nå sier at det «skal svært mye til for at Høyre skal gå for vest-alternativet».

– Vi forstår godt Disen hageby vels bekymring, og tolker Busterud og Fangberget i HA onsdag som at de kanskje endrer standpunkt en gang til. Makan til useriøs vingling har vi ikke sett. Ren slalåmkjøring i forhold til valgkampen, sier Aspeli og Jørgensen.

Må ha fakta på bordet

Selv får de noe av kritikken i retur av Busterud og Fangberget (se undersak) for utydelighet, men sier at de lever godt med strategien Arbeiderpartiet har lagt seg på.

– Vi må ha alle fakta på bordet. Det er respektløst overfor prosessen å utelukke ett alternativ nå, mener Jørgensen.

Beslutningen om å bygge dobbeltspor til Hamar mener de er en historisk mulighet for utvikling som ikke må skusles vekk.

Helhetlig løsning

– Er ikke deres angrep på Høyre og By- og bygdelista et dekke for at Ap har bestemt seg for vestlinja, men ikke vil si det?

– Nei, overhodet ikke. Vi forholder oss til en offentlig planprosess som har sine lovmessige steg. Hva er vitsen med utredninger og høringer hvis man allerede har bestemt seg? Vi går vegen plan- og bygningsloven fastsetter, understreker Aspeli.

De gir leder av Disen hageby vel Audun Jensen full oppbacking på at politikernes rolle er å veie ulike hensyn mot hverandre og finne en helhetlig løsning når fakta foreligger.

– Vi er rede til å foreta den vurderingen. Alle skjønner at utbyggingen av dobbeltspor vil gi negative konsekvenser for noen, og kommunestyret skal veie hensynene opp mot hverandre og finne løsningen som er best for Hamar som helhet, sier Aspeli.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke