16. sep
 
- Like gjerne uten alkohol
Fester like gjerne uten alkohol (HA 17. juni 2016). Sitat: -Det har vært tradisjon å drikke alkohol for å feire at ungdomskolen er ferdig.

Publisert: 20.jun.2016 08:43
Oppdatert: 20.jun.2016 08:43

For noen dager siden stod det om Løten foreldre som ville bidra med å bryte tradisjonen med fyllefesten etter avsluttet 10.skoleår. -Det tar litt tid å bryte en trend, sier lederen for den rusfrie festen. 

Har det gått så langt at det er en trend som brytes? En tradisjon? Har vi foreldre så til de grader sovet i timen og er jeg så utpå jorda, eller er Løten-foreldre enda lengre utpå?

Det er flott og aldeles nydelig at den blir brutt, men det er trist, hvis det er sant, at det er en trend vi må bryte. En tradisjon som er holdt på i stilletiende aksept.

Når begynte vi egentlig å snakke om alkoholfester for avslutning i 10. klasse som noe naturlig? Når ble det et tema? 

Ja da, jeg også skjønner at det er blitt drukket alkohol på disse festene, både i Hamar og Løten og resten -ta væla. Men å snakke om det som en slags stilletiende akseptabel kultur, en trend og en tradisjon, nei, det skjønner jeg ikke. Jeg synes det setter oss foreldre på kartet for dumskap og gir et slags tilbakevirkende kraft for aksept for noe de fleste av oss aldri har akseptert. 

Likevel, det finnes alltid en trøst og trøsten er at jeg har lite tro på at det har vært -en trend og en tradisjon. Som kjent er trender vanskelig å vende, så hvis det var sånn så vendte jo 90 prosent av ungdommen på null komme niks. Jeg har fortsatt trua på at disse ikke ville ravet rundt i et slags alkoholvirvar av pur glede over avsluttet ungdomskolen, uansett. 


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke