15. sep
 
1.000 innlegg om jernbanen på ett år
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 26.sep.2016 04:00
Oppdatert: 26.sep.2016 11:48

Redaksjonen utrykker stor glede og stolthet over den enorme interessen og «patriotismen» blant Hamars befolkning. Tall kan tolkes forskjellig. Antall innlegg bestrides ikke, men hvor mange enkeltindivider har deltatt.

Mange har vært gjengangere hele tiden, noen har kanskje hatt et eller to innlegg, noen har vært ening med «sistnevnte» innsender og noen har hatt egne ideer og oppfatninger om saken.

Men hvor mange av leserne har sluttet å lese innleggene om de tre alternativene, det er sannsynlig at de som ikke blir berørt ikke er like opptatt av saken.

Når det ikke finnes tilstrekkelige empiriske data tilgjengelig, vil jeg bruke PARETOPRINSIPPET i et forsøk på å belyse kompleksiteten av patriotismen og fordel/ulemper av økonomiaspektet og byggeperioden.

Det er kanskje 20 prosent som står bak 80 prosent av innleggene. Det er kanskje 80 prosent av de vil bli berørt av den nye 2-sporsbanen, som sier nei og 20 prosent som vurderer det faglig og økonomisk billigst for staten

Det er vel staten som skal betale og ikke Hamar kommune?

Så kan en spørre om hvem som har mest rett til å bli hørt, de som har flyttet og kjøpt eiendom/leilighet til og i nærheten til den opprinnelige banen med et spor, eller de som har dyrket jorda eller sogner til området, som eventuelt skal frigi plass til den nye jernbanen.

Begge parter kan kanskje regne med å bli økonomisk skadelidende.

Alle innsenderne burde kartlegges med bostedsadresse med hensyn til patriotismen. Til slutt: Det finnes et 4. alternativ. Lytt til Einar Lang-Ree, Jan Åge Hole med noen flere.

Ellers er det en vanlig regel at den som betaler får den varen han eller hun foretrekker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke