Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
14 ansatte flyttes fraStangetil Hamar

Publisert: 19.okt.2016 17:01
Oppdatert: 19.okt.2016 23:23

Johan Sjøberg kom nordfra som meget ung mann. Han var nordlending, og ble ansatt ved Stange lensmannskontor. Utenom han og lensmannen var det en kontordame.

I 1924 sa han opp stillingen som lensmannsbetjent. Han ville starte det første gjensidige bilforsikringsselskapet i landet. Bli selskapets sjef og ha kontor på Stange. Han ledet selskapet i 21 år, mens «Østlandet» som selskapet het, fusjonerte med Norges Brannkasse under den store fusjonsbølgen i 1980-årene. Da var det nesten hundre ansatte.

Og Stange lensmannskontor? Der fortsatte de med tre ansatte, gjennom 1920-, 1930, og 1940-årene. Det var lovlydige bygdefolk i Stange, noe hjemmebrenning foregikk i fattige stuer. Og slåsskamper fant ofte sted, men på bare nevene i, Tingvold-krysset lørdagskveldene. Med ei halv ei på baklomma, eller ei hel ei på innerlomma, ofte håndholdt. Sidrumpa unge karer fra Romedal, skulle ikke få komme her og komme her. Få plukke på bygdas pene jenter, uten å få svi. Bygdas jenter skulle ikke røres av utenforstående, basta.

Men så:

«14 stillinger forsvinner» står det å lese i HA. Alle ansatte ved Stange lensmannskontor skal flyttes til Hamar. Hva? 14 ansatte?

Når kom kriminaliteten til denne fredelige, lovlydige bygda? Befolkningen har da ikke firedoblet seg? Har politiet fått andre oppgaver enn å sørge for lov og orden?

Jo da, vi har hørt om «sivile oppgaver», hva nå dette måtte være. Vi fornemmer at dette er et utslag av byråkrati, som får politiet til å sitte ved en kontorpult, heller enn å fortsette med jobben: Holde orden på de kriminelle. Det er faktisk blitt slik at pågrepne får reise på «permisjon» til England» med begrunnelsen familieoppdrag! Det er da man får lyst til å si:

«Lenge leve snillismen»!

«Alt er i forandring» hører vi omkring oss, – det må vi tåle. Men, er dette alltid til det bedre? Er det blitt slik over hele landet. Da er det blitt dyrt å styre bygdene, Trygve Slagsvold Vedum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke