17. sep
 
14.000 turer med promille i dag

Publisert: 06.jun.2018 14:05
Oppdatert: 06.jun.2018 15:11

Når det er sommer ter vi nordmenn oss litt annerledes enn ellers. Vi er våkne lenger, vi smiler mer, og vi unner oss mer av det gode. Men om sommeren drikker også mange mer enn vanlig. Og det skaper farlige situasjoner på veien.

Det er flere ulykker på sommeren og sensommeren enn øvrige måneder. Det er altså en grunn til at du ser politiet utstasjonert langs veien oftere i sommermånedene enn ellers. Men man skulle ikke tro at det var nødvendig. Nordmenn flest har jo gode holdninger til holdninger til alkohol og bilkjøring. I en undersøkelse utført av Ipsos på oppdrag fra oss i AV-OG-TIL oppga nærmere 97 prosent av oss at de mente alkohol ikke hører hjemme på veien. Det er bra! Dessverre er det ikke alltid de gode holdningene følges opp av like gode handlinger.

Hver eneste dag gjennomføres 14 000 kjøreturer med promille på norske veier. Og noen av turene får katastrofale konsekvenser. Hver femte dødsulykke skyldes helt eller delvis at bilfører var påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Det viser en gjennomgang gjort av Statens Vegvesen.

Kjøring under alkoholpåvirkning utgjør en enorm risiko. Statistikken er klar - kjøring med promille er noe av det farligste vi gjør i trafikken. Det gjelder ikke bare for den som kjører med promille, men også for dem som sitter på, og for alle oss andre som beveger oss i trafikken.

Så selv om det er lett at det går en smule varmt når sola steker på, ber vi dere holde hodet kaldt bak rattet. Dere vet jo at alkohol og bilkjøring er en dårlig idé. Så vi minner om det nok en gang: Vær alkoholfri når du skal kjøre - vær bilfri når du skal drikke.

generalsekretær i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke