Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
16 tapte år - ingen ting å juble for

0
Publisert: 29.jun.2015 04:00
Oppdatert: 29.jun.2015 06:54

For 16 år sia la konsulentfirmaet Ernst & Young fram en utredning angående samlokalisering av sjukehuset i Hamar og Elverum. Utredninga viste at ei samlokalisering i Elverum ville være 1 milliard rimeligere enn ei samlokalisering i Hamar. Hadde man fulgt opp denne utredninga ville vi i Hedmark hatt ett komplett sjukehus i Elverum og en moderne dagkirurgisk enhet og en avansert legevakt i Hamar. Sjukehusa på Tynset og i Kongsvinger ville hatt omlag samme omfang som i dag.

I stedet har vi fått over en hyllemeter med utredninger som ikke har ført til noe som helst. Hvor mange millioner disse utredningene har kostet vet vi ikke, men at det er snakk om et titall millioner er det neppe noen tvil om. Sjukehusledelsen har fortapt seg i noen utopiske forestillinger i stedet for å bygge sten på sten på det man allerede har. Dette har ført til at Hedmark, og sikkert også Oppland, har sakket akterut i utviklinga. Det som har skjedd er ikke noe mindre enn en skandale og bør få konsekvenser for styre og ledelse.

Redaktøren i HA bør forstå at dette ikke er noe å glede seg over. Tvert imot. At noen av oss synes det er godt å få rett, bør samme redaktør også forstå. Men det som det virkelig kan bli en grunn til å glede seg over; er at det nå er et håp om et mer realistisk syn på sjukehusutviklinga i Hedmark og Oppland. Skjer dette, er det all grunn til å juble – til tross for alle fortredelighetene som har vært underveis.

SV-medlem

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke