16. sep
 
2/3 av de spurte imot
Flyktningdebatten.

Publisert: 02.des.2015 04:00
Oppdatert: 02.des.2015 11:17

Dagbladet har spurt om folks reaksjoner på flyktningproblemet i Norge. 2/3 av de spurte svarte at de var imot å ta imot flyktningene. Etter hva jeg har sett i media og innlegg på internett, forbauser det meg ikke, men jeg er redd at ABB i dag sitter på sine celler, slår seg på brystet og sier: Jeg verken er eller var alene med mine holdninger i mitt Manifest, som nødvendiggjorde mine handlinger.

I kommentarinnleggene på Internett er det enda flere enn 2/3 som er hatske og negative til flyktningene. De fleste uttrykker islamhets, frykt for at vi skal miste vår kristne tro, norsk kultur, selvråderett, våre sårt fortjente velferdsgoder og ikke minst for våre barn og etterkommere. Ingen sier det rett ut, men det er mye på grunn av rasehygienen. Det er ikke flyktningenes skyld og ønske at de trekker nordover og noen kommer helt opp til oss.

Når stormaktene ønsker forandringer i andre lands styresett, starter de gjerne en «humanitær intervensjon», for siden å innsette vennligsinnede ledere. Det går som regel ikke bra. Jeg nevner bare Irak og starten på IS, Afghanistan og Al-Qaida, Libanon, Somalia og nå Syria. Alle disse landene sto på USAs liste over sju stater de ville eliminere. Fem år etter terroren i USA 11. september 2001. «Balkan-krisen» var allerede ordnet. Senere har vi fått krisen i Ukraina.

Hvordan går det da Saudi Arabia, Qatar, Kuwait, Oman, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater opplever en humanitær intervensjon for gi folk tilgang til demokrati og frihet? Ja, kanskje Russland også står for tur, da kan vi snakke om flyktningkriser. Russere liker vi heller ikke. Det sluttet vi med i 1945-46 etter at Hitler var feid av banen, men ikke alle hans ideer. Henrik Ibsen så det og fortalte det i Brand. Mange nordmenn har ikke forstått det og forandret seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke