Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
2,4 prosent lønnsvekst

Publisert: 29.jun.2017 15:27
Oppdatert: 29.jun.2017 15:40

Det høres rimelig ut for mange. Men hva med stortingspolitikerne og andre som har høy lønn fra før, unner vi dem det?

Det blir ca. 21.674 kroner på en vanlig stortingsrepresentant, leser jeg. I tillegg har de frynsegoder.

Men andre har mer. For å ta et eksempel: Hamars rådmann fikk en sluttavtale på 3 millioner kroner. Toppsjefen i Moelvkonsernet fikk 18 måneders nettolønn, 3,9 millioner kr.

Administrerende direktør i Norsk Forskningsråd har en årslønn på 2,1 millioner kr., omtrent det dobbelte av hva statsministeren vår har.

Leder av oljefondet Ingve Lyngstad fikk i 2014 utbetalt 6,2 millioner kr., en lønnsøkning på 5,3 prosent.

Aksjesjef Petter Johnsen fikk et lønnshopp på 20 prosent og fikk utbetalt 6,9 millioner kr. President i legeforeningen Hege Gjessing tjener 1,9 millioner i året, så penger i Norge finnes, men forskjellene blir større.

Kultursjefen i Ringsaker kommune Asle Berteig har 985.000 kr., mens en sykepleier i Ringsaker kommune må kanskje gå i delstilling og har ikke inntekt til å få seg egen bolig eller ha økonomisk selvstendighet.

De 1000 rikeste i landet har fått skattelette i tro på at det er bra for næringslivet. Det gis 20 milliarder i skattelette pr. år, men det må jo gå utover noe.

Det har det gjort for de med lavest inntekt later det til. I statsbudsjettet for 2014 ble det kutt i barnetillegget for uføre, innføring av egenandel på fysioterapi for kronisk uføre, kutt i rettshjelp for de med svak økonomi, og multihandikappede har fått strammere vilkår.

Pensjonistreformen fra 2011 gjør spesielt enslige kvinner til tapere. Det er helst de som går i midlertidige stillinger og delstillinger.

Selv om pensjonistene får noe økning i pensjonen sin, ligger det an til å gå i minus siden det skal trekkes 0,75 prosent for hvert år fremover. Men trygdeavgiftene for lønnstakere forhøyes fra 3,5 til 4,7 prosent.

Vi godtar at ledere skal ha god lønn, men er det nødvendig for styrene i bedriftene å betale sine ledere så ekstra flott? Ja, det kan en undre seg over.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke