Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
1994: Folkefest i Vikingskipet i februar for 25 år siden.
 
25 år etter OL - vår takk
Jeg hadde gleden i 1990 å bli hentet inn av Petter Rønningen til å bygge opp det frivillige 94-laget til OL.

Publisert: 08.feb.2019 12:36
Oppdatert: 08.feb.2019 12:49

De to første på dette laget var Haavard Ingvaldsen fra Oppland Idrettskrets og jeg. Vi skulle bygge opp et frivillig ulønnet korps på ca 9.400 funksjonærer som en grunnstamme i OL-94. Det var mange gode tanker allerede gjort i Oppland idrettskrets av lederen Arne Steine og Ingvaldsen.

Grunnideen var at vi måtte sikre etterbruk av OL-anleggene ved å hente hoveddelen av funksjonærene fra områder nær anleggene i Hedmark og Oppland. Hele det store laget ble rekruttert, utdannet og øvet gjennom årene 1991-1993 klar til innsats 12. februar 1994.

Det ble tre svært arbeidskrevende år med et tett samarbeid med kommuner, firmaer og enkeltpersoner fra OL-området i fylkene Hedmark og Oppland. Både i rekrutterings- og opplæringsperioden møtte vi i Frivilligseksjonen i LOOC mye pågangsmot og velvilje fra kommuner, arbeidsgivere og ansatte i de to OL-fylkene.

Det alle mest positive jeg sitter igjen med nå etter 25 år, er minner fra møter overalt i fylkene på skoler, i foreninger og næringsliv der viljen til å skape OL-94 til noe helt spesielt var helt dominerende.

OL-94 ble svært vellykket fordi dere, arbeidsgivere og ansatte fylkene Hedmark og Oppland, engasjerte dere. Dere ba ikke om penger og lønn. Dere ville bare med på Laget. Fortell det til deres nærmeste at dere var med å gjøre OL-94 til «The best games ever». Det er ingen overdrivelse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke